Hamaney: Corona virüs bazı ülkelerde de yaygın ama gizliyorlar

Hamaney: Corona virüs bazı ülkelerde de yaygın ama gizliyorlar
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve son olarak İran'da 77 kişinin hayatını kaybettiği İran'da dini lider Ali Hamaney'den yeni bir açıklama geldi. Hamaney, "Corona virüs bazı ülkelerde de yaygın ama gizliyorlar" dedi.

İran lideri Ali Hamaney, Çin’de ortaya çıkan corona virüs ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Hamaney, yaptığı son açıklamasında corona virüsün birçok ülkeye yayıldığını ve saklandığını savundu. İran dini lideri, “Yetkililerimiz ilk günden bu yana durumu şeffaf bir şekilde açıkladı ve halkı bilgilendirdi. Corona virüs bazı ülkelerde de şiddetli ve yaygın ama gizliyorlar" dedi.

"MESELEYİ BASİT GÖRMEK İSTEMİYORUM"

Corona virüsün önlenmesi için yetkilerin uyarılarını dikkate almaları konusunda çağrıda bulunan Hamaney, “Meseleyi basit göstermek istemiyorum fakat o kadar da büyütmeyelim. Bu konu ülkede çok uzun sürmeyecek ve sona erecektir. Bu o kadar büyük bir bela değildir, bundan daha büyüğü de olmuştur” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise, corona virüs vakalarının İran ile bağlantılı olmasının tespit edilmesinin ardından salgına önlem almak adına İran’ın başkenti Tahran’a uzman bir ekip gönderdiğini açıklamıştı. İran genelinde sonra olarak virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 77’ye yükselirken, vaka sayısı 2 bin 336’ya yükselmişti.