Hani çöpten beslenen kimse yoktu? Yöneticiler 'sıkıyor' ama gerçek bu. Bu da mı yalan?

Hani çöpten beslenen kimse yoktu? Yöneticiler 'sıkıyor' ama gerçek bu. Bu da mı yalan?
İktidarın büyüme rakamlarıyla övünmesinin aksine ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Koyteynerden çöpü karıştıran yaşlı adamın sosyal medyada paylaşılan fotoğraf durumu anlatan en çarpıcı karelerden birisi…

Yöneticiler 'sıkıyor' ama gerçek bu. Bu da mı yalan?

Vatandaşların 2018’den itibaren adeta farklı bir boyut kazanan geçim derdi, salgınla birlikte içerisinden çıkılmaz bir hale geldi. Kapanan dükkan ve şirketler, büyüyen işsizler ordusu bu sürecin gerçekleri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor.

“HANİ ÇÖPTEN BESLENEN KİMSE YOKTU?”

Türkiye’de ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı ülkenin en büyük sorunu olmayı sürdürüyor. Gazeteci ve yazar Nevzat Bingöl’ün “Hani çöpten beslenen kimse yoktu?” notuyla sosyal medyada paylaştığı çöp koyternerini karıştırdığı fotoğrafı görenlerin vicdanını sızlattı.

Diyarbakır’da çekilen fotoğrafta yaşıtları arkadaki banklarda oturup sohbet ederken kimisi gezerken, yaşlı adamın koyternerde geçinmek için bir şeyler toplaması dikkat çekti. 

TÜİK’E GÖRE YÜZDE 21,7 BÜYÜDÜK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı ikini çeyrek büyüme verilerine göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 büyüdü.

ERDOĞAN: DÜNYADA EN HIZLI BÜYÜYEN İKİNCİ EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da TÜİK’in açıkladığı büyüme rakamının Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat ettiğini belirterek, “Türkiye, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 ile dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu" ifadelerini kullanmıştı.

ALEV ALATLI: TÜRKİYE’NİN KARNI DOYDU, TOKUZ, ÇOK ŞÜKÜR

İktidara yakın görüşleriyle bilinen yazar Alev Alatlı, Sabah gazetesine çok açıklamalarda bulunmuştu. Alatlı, "O yoksul Türkiye''den bugünlere geldik, çok şükür. Hızlı bir ekonomik dönüşüm yaşadık. O kadar hızlı olması da beni korkutuyor. Talepler arttı, kıymet bilinmiyor. Biz dışarıda ekmek bile yemezdik, insanların canı ister diye. Şimdi sergiliyorlar zenginliklerini. Bir de tabii koşullar da eskisi gibi değil. Türkiye''nin karnı doydu. Tokuz, çok şükür" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler