Harika diyetin faydaları saymakla bitmiyor. Bakın püf noktaları neler

Harika diyetin faydaları saymakla bitmiyor. Bakın püf noktaları neler
Kilo vermek için en çok uygulanan diyet yöntemlerinden biri de "Aralıklı oruç diyeti..." Peki, sıklıkla tercih edilen bu yöntemin vücuda ne gibi faydaları var? İşte püf noktaları ile birlikte tüm detaylar...

Aralıklı oruç diyeti vücudun belirli bölgelerinde biriken yağın kaybedilmesini ve metabolizmayı çalıştırarak hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayan popüler diyetlerden biridir. Diyet ve diğer kilo verme programlarından farklı olarak belirli saatlerde hiçbir şey tüketmeden yapacağınız beslenme şeklidir.

Son dönemde en çok aranan ve sık uygulanan diyetler arasına giren Aralıklı Oruç diyetinin, vücuda birçok faydası olduğu belirtiliyor. Peki, Aralıklı Oruç diyetinin vücuda faydaları neler? Gelin birlikte göz atalım... 

İşte aralıklı oruç tutmanın kanıta dayalı 10 sağlık yararı :
 

1. Hücrelerin, Genlerin ve Hormonların İşlevini Değiştirir

Oruç tuttuğunuzda, insülin seviyeleri düşer ve insan büyüme hormonu artar. Hücreleriniz ayrıca önemli hücresel onarım süreçlerini başlatır ve hangi genleri ifade ettiklerini değiştirir.

2. Kilo Vermenize ve Göbek Yağı Erimesine Yardımcı Olur
Aralıklı oruç diyeti, metabolizmayı biraz hızlandırırken daha az kalori tüketmenize yardımcı olur. Kilo vermek ve göbek eritmek için oldukça etkili bir araçtır.

3. İnsülin Direncini Azaltarak Tip 2 Diyabet Riskinizi Azaltır
Aralıklı oruç, en azından erkeklerde insülin direncini azaltabilir ve kan şekeri seviyelerini düşürebilir.

4. Vücuttaki Oksidatif Stresi ve İltihabı Azaltır
Araştırmalar, aralıklı oruç tutmanın vücuttaki oksidatif hasarı ve iltihabı azaltabileceğini gösteriyor. Bunun yaşlanmaya ve birçok hastalığın gelişmesine karşı faydaları var.

5. Kalp Sağlığına Faydalı 
Araştırmalar, aralıklı oruç tutmanın kan basıncı, kolesterol seviyeleri, trigliseritler ve iltihap belirteçler gibi kalp hastalığı için çok sayıda risk faktörünü iyileştirebileceğini göstermektedir.

6. Çeşitli Hücresel Onarım İşlemlerine Neden Olur
Aralıklı oruç, atık maddeleri hücrelerden uzaklaştıran otofaji adı verilen metabolik bir yolu tetikler.

7. Kanseri Önlemeye Yardımcı Olabilir
Hayvan çalışmalarında aralıklı oruç tutmanın kanseri önlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. İnsanlarla ilgili bir araştırma, kemoterapinin neden olduğu yan etkileri azaltabileceğini gösterdi.

8. Beyniniz Sağlığı İçin İyidir
Aralıklı oruç tutmanın beyin sağlığı için önemli faydaları olabilir. Yeni nöronları büyümesini artırabilir ve beyni hasardan koruyabilir.

9. Alzheimer Hastalığını Önlemeye Yardımcı Olabilir
Hayvanlarda yapılan araştırmalar, aralıklı oruç tutmanın Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı koruyucu olabileceğini düşündürmektedir.

10. Ömrünüzü Uzatabilir
Hayvanlarla yapılan araştırmalar, aralıklı oruç tutmanın, sürekli kalori kısıtlamasına benzer bir şekilde yaşam süresini uzattığını göstermiştir.

 

İlgili Haberler