Hasan Akgün’den AKP’li Uysal’a: “Vatandaş sizi evinize uğurlayacak”

Hasan Akgün’den AKP’li Uysal’a: “Vatandaş sizi evinize uğurlayacak”
Rakibi Mevlüt Uysal’ın, “Büyükçekmece’nin 25 yılı kayıp” sözüne cevap veren Büyükçekmece Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Hasan Akgün, “Vatandaş 31 Mart akşamı sizi güzelce evinize uğurlayacaktır” ifadesini kullandı.

Büyükçekmece’nin Mimaroba Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen Hasan Akgün, “Büyükçekmece’nin 25 yılı heba olmuş, sahiller kapalı, yürüyecek yer yok” diyen Uysal’a şu sözlerle cevap verdi: “Uysal, o 25 yıla bakın. Avrupa’nın 12 Yıldız Avrupa Kenti Ödülü’nü 7, dünyanın En İyi Festival Ödülü’nü 6 kez aldı. Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Yapay şehirleşmeden asla ödün vermedi” dedi.

“SİZİN GİBİ MÜTEAHHİTLERE TESLİM OLMADIK”

Büyükçekmece’yi beton yığınına çevirmemek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Akgün, “Sizin gibi betonculara teslim olmadık. Kat yüksekliği ikide tuttuk. Ne betonculara ne de müteahhitlere teslim olduk. Siz Bahçeşehir’i betonculara teslim ettiniz aradaki fark budur. Hesabını vatandaş görecektir. 31 Mart akşamı sizi güzelce evinize uğurlayacaktır” diye konuştu.

“METROYU 25 YILDIR NEDEN GETİRMEDİNİZ?”

Uysal’ın söylemlerinin birbiriyle çeliştiğini söyleyen Akgün, rakibine şu ifadelerle yüklendi: “Seçimden seçime Büyükçekmece’ye Silivri’ye kadar metro, metrobüs getiriyoruz diyorlar. Sayın Uysal da çıkmış, Büyükçekmece’ye metro ve metrobüs getireceğim diyor. Bir, 25 yıldan beri sizin elinizi ayağınızı bağlayan mı vardı, neden getirmediniz? İki, ben unutmam hiçbir şeyi Sayın Uysal siz 28 Mart 2018 de şu demeci verdiniz mi: ‘Silivri’ye kadar bu metrobüs hattı gitmez, olmaz bunu oraya götürmek yolculara kötülük olur, bu iş olmaz’ demediniz mi? Şimdi seçime bir ay kaldı diye mi olur diyorsunuz?