Hasan Kundakçı: "Bayrak yırtmak acizliktir, karşılığını veririz"

Hasan Kundakçı: "Bayrak yırtmak acizliktir, karşılığını veririz"
Aşırı Sağcı Yunan Milletvekili İonnis Lagos'un Türk Bayrağı'nı yırtmasını değerlendiren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, “O Yunanlıya acımak dışında yapılabilecek bir şey yok. Bayrak yırtmak acizliktir” dedi.

FATİH ERBOZ/YENİÇAĞ

Ege adaları, Akdeniz'de petrol ve Libya ile anlaşma; ırkçı Yunanlıların sinirlerini bozdu. Aşırı Sağcı Yunan Milletvekili İonnis Lagos'un Türk Bayrağı'nı yırtmasını değerlendiren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, "O Yunanlıya acımak dışında yapılabilecek bir şey yok. Sağduyulu Yunanlılar Türk Halkına ve Türk Bayrağı'na saygıda kusur etmez" dedi.

YUNANİSTAN’I KORKUTUYOR

Yunanistan'ı Türkiye'nin çok iyi tanıdığını ifade eden Hasan Kundakçı, "Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz yataklarının ortaya çıkması ile birlikte Türkiye ile Libya arasında anlaşma imzalanması sonucunda, Türkiye'nin kazandıkları, Yunanistan'ı olumsuz etkiledi. Yunanistan, bu durumu kabullenemedi ve sinirlendi. Bu nedenle Hafter'i Yunanistan'a davet ettiler, ama, Türkiye'nin oraya gidip meşru hükümet ile anlaşma imzalaması, Yunanistan'ı zora soktu. Türkiye'den göçmen geçişleri de Yunanistan'ı korkutuyor. 5 milyon Suriyelinin Türkiye'de kalması onların çıkarına geliyor" diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ GÖRDÜLER

Türk Bayrağı ile uğraşmaya kalkanların büyük Atatürk'ün tavrını unutmaması gerektiğini kaydeden Hasan Kundakçı,şöyle devam etti. ''Kendini bilmeyen biri, Türk bayrağı ile uğraşmaya kalktı. Bizim ile uğraşacağı yerde Türk Bayrağı ile uğraşıyor. O bakımdan hiç Türk bayrağı ile ilgili tavır alışını hoş görmek mümkün değil. Ne biçim bir anlayışı varsa, Türk düşmanlığı her şeyini bitirmiş. Türkiye'nin böyle konumlarda; yani güç durumda kaldığı zaman neler yapabileceğini iyi bilirler. Türkiye'ye Bizans kurmak için çıktıkları, sonra da 9 Eylül tarihinde uğradıkları yenilgiyi de unutuyorlar. Aynı şekilde Kıbrıs'ta olanlar belli. Türkleri adadan göndermek istediler, ikinci harekâttan sonra, Türkiye'nin gücünü gördüler. Türk milletinin; üzerine gidildiğinde neler yapabileceğini bilirler.

BAYRAĞI KALDIRTIYOR

Türk bayrağına yapılmak isteneni kınıyoruz, ama, Türkiye; bunları hiçbir zaman unutmaz, yeri gelince de karşılığını verir.. Onu yapanlar insanlığından utansın. Atatürk, İzmir'e geldiği zaman ayaklarının altına Yunan bayrağı serilip üzerinden de geçmesi istenince 'biz Yunan milletine düşman değiliz, biz Yunan ordusu ile savaştık, Yunan bayrağını neden çiğneyeyim' ifadelerini kullanıyor. Büyük Atatürk, bayrağı da kaldırtıyor. Biz bu hatayı yapmayalım diyor. Yunanistan'da Atatürk'e o yönüyle hayran olan insanlar var. Atatürk'e sırf bu olaydan dolayı hayran olan insanlar vardı Yunanistan'da. Acımak dışında yapılabilecek bir şey yok.''