'Hatice Kolçak'tan yatırım yapanlara uyarı' Gram altında bu seviyeye dikkat

'Hatice Kolçak'tan yatırım yapanlara uyarı' Gram altında bu seviyeye dikkat
Faiz artırımının ardından altın ve dolarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan altın yatırımı yapanlara uyarı geldi.

Merkez Bankası'nın faiz artırım hamlesinin ardından piyasalarda hareketlilik devam ediyor.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcısına uyarılarda bulundu. Gram altında yaşanacak olan artışa değinen Kolçak yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın piyasasındaki başarılı tahminleriyle tanınan bir isim olarak gram altın için yeni uyarılarını paylaştı.

Gram altın 1716 lirayı gördü - Dünya GazetesiEnflasyona karşı korunma amacıyla altına yönelen yatırımcılar için önemli olan Kolçak'ın tahminleri, önümüzdeki haftanın altın piyasası için beklenen değişiklikleri detaylı bir şekilde ele aldı ve gram altının 1200 lira birden değişebileceği üzerinde durdu.

Birçok kişinin yatırım aracı olarak kullandığı altın ve dolarda ise hareketlilik devam ediyor.

Kolçak, eldeki verilere göre ABD'nin enflasyon rakamlarının yukarı yönlü seyredeceğini öngördü ve enflasyonun beklentilerin üstünde çıkması durumunda altında alım fırsatının doğabileceğini belirtti.

Kolçak'a göre, 2024 yılında altın fiyatlarının yükselişe geçmesi bekleniyor.

Kendi yaptığı hesaplamalara göre, gram altın fiyatlarının 2 bin 500 - 3 bin Türk Lirası aralığında olabileceğini, hatta 3 bin 150 TL üzerine çıkma ihtimalinin de olduğunu ifade etti.

Ons altın için 2 bin 70 dolar seviyelerinin önümüzdeki yıl kırılma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Yani Hatice Kolçak'a göre 1800 lira seviyesinde olan gram altın, 1200 liralık bir değişimle 3 bin lirayı görecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.