Bakandan partilere “Musul” ziyareti

Bakandan partilere “Musul” ziyareti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na düzenlenen baskın ve yaşanan gelişmelere ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Davutoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ne gelişinde Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan karşıladı. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmeye Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Müşteşar Yardımcısı Ömer Önhon, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de katıldı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu AKP hükümetinin Orta Doğu politikasının baştan sona yanlış olduğunu, Türkiye’yi bataklığa sürüklediğini ve Türkiye’nin bu nedenlerle sıkıntı yaşadığını belirtti. Ve bunun siyasi faturasının muhakkak olması gerektiğini Davutoğlu’na ifade etti” dedi. Loğoğlu şunları söyledi: Görüşmede, Genel Başkanımız, Türkiye’nin yanlış dış politika nedeniyle giderek yalnızlaşan bir ülke olduğunu dile getirdi. CHP’nin hiçbir önerisini dikkate almayan AKP hükümetinin mutlaka bir siyasi fatura ödemesi gerektiğini Davutoğlu’na iletti. Davutoğlu’na verdiği bilgiler için teşekkür ettik ve toplantıyı sonlandırdık. 

Bahçeli randevu vermedi
Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce bir kez randevu vermediği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na dün de aynı tepkiyi gösterdi. Bahçeli, Musul konusunda görüşmek isteyen Davutoğlu’nun talebini reddetti. Bahçeli’nin, Davutoğlu’nun randevu talebini geri çevirmesi üzerine Tuğrul Türkeş, akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı’na giderek Bakan Davutoğlu ile bir görüşme yaptı.