Türkiye IŞİD petrolü almıyor, naklediyor!

Türkiye IŞİD petrolü almıyor, naklediyor!
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Erdoğan’ın “IŞİD’den bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler, bu iddialarını ispatla mükelleftir” sözlerinin bir sözcük oyunu olduğunu belirtti

Kuşoğlu, “Türkiye IŞİD petrolünü almıyor. Bu petrolü Kuzey Irak Yönetimi alıyor ve Türkiye üzerinden gönderiyor. Gemilerle İsrail tarafına taşınıyor. Böylelikle İsrail bu işten kazançlı çıkarken, Türkiye’de de nakliye işinden birileri karlı çıkıyor” dedi. Türkiye’nin IŞİD bölgesinden petrol almadığını ancak bu petrolü taşıdığını iddia eden Kuşoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin IŞİD’den petrol almadığı doğru ama bu petrolü ilettiği gerçeği için neler söylenecek? Bu petrolü Barzani alıyor ve Türkiye üzerinden iletiyor. Bu petrol Türk limanlarından gidiyor ama Barzani petrolü olarak biliniyor.  Hem Kürt petrolü hem de IŞİD petrolü böylelikle İsrail’e taşınıyor. Burada hem İsrail kazançlı çıkıyor, hem de bunun nakliyesini yapanlar kazançlı çıkıyor. Dolayısıyla bu işten Türkiye’de kazanıyor. Bunu uluslar arası kamuoyu da biliyor. Bu nedenle bizim petrol almadığımız doğru ama bu petrolü ilettiğimiz gerçeği ortada.” CHP’li Bülent Kuşoğlu, Türkiye’nin Suriye konusunda Rusya’nın tavrını hala anlayamadığını dile getirdi. Kuşoğlu, her geçen gün ulusal çıkarların zedelendiğine dikkat çekerek, Rusya’nın Suriye’de IŞİD teröristlerini bombalarken Irak’ta ABD’nin kontrol ettiği hava sahasını kullandığını ifade etti.

PYD Rusya kontrolünde

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “Rusya bu hava sahasını kullanıyor ve ABD’ye haber veriyor. Burada artık bir anlaşma olduğu açık. Rusya ile kriz yaratmanın ülkemize verdiği ekonomik zararların yanında bölgedeki çıkarlarımızı da zedelediği ortada. Rusya bundan sonra Türkiye’nin sadece kuzey komşusu değil, aynı zamanda güney komşusu da oldu” diye konuştu.  Rusya’nın PYD’yi kontrol etmeye başladığını anlatan Bülent Kuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “PYD’nin Rusya kontrolüne geçmesine ABD de ses çıkarmıyor. Rusya ile ABD bu noktada da anlaştı. Barzani zaten ABD’nin kontrolünde. PYD’yi de Rusya kontrol edecek çünkü Rusya’nın Suriye’deki çıkarları çok fazla, bunu zedelemezler.”