Şehit aileleri ve gaziler bir kez daha kahroldu

Şehit aileleri  ve gaziler bir kez daha kahroldu
Diyarbakır’da kışla içindeki bayrağın bir terörist tarafından indirilmesi şehit aileleri ve gazilerinin canlarını bir kez daha yaktı.

Şehit aileleri ve gaziler bir kez daha kahroldu

Şehit Aileleri Derneği Federasyonu Başkanı Hamit Köse, “Kutsal saydığımız bayrak en güvenilir yerden, kışlanın içinden, korumak ve kollamakla görevli olan askerlerin gözünün önünde soysuzlar tarafından indirildi” dedi. Bayrağı  koruyup kollamakla görevli olanların sözde açılım sürecine esir edildiğini vurgulayan Köse, bölgedeki valilerin devletin değil, terör örgütünün görevlisi gibi davrandıklarını söyledi.

“Sorumlusu Erdoğan” 
Köse, “Canımızı verdiğimiz bayrak yerlerde sürünüyor. Bölge PKK’nın kontrolüne bırakılmış. Bu bir ihanettir. Bölge valileri sanki devletin değil, PKK’nın valisi gibi ’Öcalan’a saygı duyuyorum’diyor. Bizim böyle valiye saygımız olamaz. O zaman yetkini bırak, dağa çık” dedi. Hain saldırının sorumlusunun Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özel, Kuvvet Komutanları ve vali olduğunu savunan Köse, “Derhal istifa etsinler. İhaneti gördükçe içimiz kan ağlıyor” diye konuştu.
Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine Kurt da, “Bayrağımız inecekse, çocuklarımızı neden paramparça önümüze getirdiler. Yüreğimize taş basarak ’vatan sağolsun’dedik. Bunu gururla söylüyor, isyan etmiyorsak, vatanımızın da bölüneceğine izin vermeyiz” ifadelerini kullandı. Çubuk Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Avan ise “Askerin elini kolunu bağlıyorsunuz ve verdiğiniz tavizler sonucu bayrağınıza sahip çıkamıyorsunuz. Yaşananlar bizi çok üzüyor” dedi.

Protesto gösterileri
Sivas’taki şehit aileleri ve gaziler, bayrağımıza yapılan saldırıya ellerindeki Türk bayraklarıyla tepki gösterdi. Dernek Başkanı Mustafa Hızal, “Şehit aileleri ve gaziler olarak, Türk bayrağının indirilmesini kınıyoruz. Vatanını, milletini ve bayrağını sevenlerin sabrını taşırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin al bayrağı altında Türküyle, Kürdüyle Alevisi, Çerkezi, Lazıyla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Şehit aileleri ve gaziler olarak, bayrağımız için bir daha şehit vermeye ve bir daha gazi olmaya hazır olduğumuzu bu hainlerin bilmesini istiyoruz” dedi. Trabzon’da da, Atatürk Alanı’nda düzenlenen eyleme, STK’lar, sendikalar ve siyasi partiler ile vatandaşlar katıldı. Yapılan açıklamada, “Ülkeyi ayrıştırıp iç savaş çıkarmaya çalışanlar, halkımızın birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesine çarpacaklardır” denildi.
Bilun Çelik