‘Hayır’cılar vatan haini gibi gösteriliyor

‘Hayır’cılar vatan haini gibi gösteriliyor
MHP Manisa eski Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, getirilmek istenen başkanlık sisteminin büyük hatalar içerdiğini belirtti. Karabağ "Herkesin birbirini vatan haini olarak suçlayarak toplumun ikiye bölündüğünü" ifade etti.

MHP eski Manisa Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Manisa Manşet Gazetesi'nden Tunay Aktaş'a referanduma yönelik açıklamalarda bulundu. Getirilmek istenen  sistemin kontrolsüz bir güç sağladığını ve sistemin temel olarak hatalı  olduğunu söyleyen Kabadağ, “Ak Parti’nin iktidara gelebilmesinde en önemli vaatleri 3Y’di. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diye geldi. Fakat 2002’de bu yana 15 sene geçmesine rağmen Ak Parti maalesef halkın kendisine verdiği teveccühü, desteği düzgün kullanamadı. Yaptığı icraatlarla Türk milletini kutuplaştırdı ve ekonomik sıkıntılara soktular. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle de ülkede fiili başkanlığa geçildi. Bizde kervan yolda düzülür diye bir yapımız var bu da ona benziyor. Biz planlamaları orta ve uzun vadede yapmadan hareket ediyoruz. Yani hemen yapalım bir şeyler, yolda eksikliklerimizi tamamlarız şeklinde gidiyoruz. Bu da yanlışlıklara sebebiyet veriyor. Bugün dünyada 100 yıllık planlar yapılırken biz plansız hareket ediyoruz. Tabi bir yapıda zamanla değişiklikler yapılabilir ama ana hatlar değişmiyor”dedi.

DEĞİŞLİKLİK KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURUR

İçinde bulunduğumuz ortamda anayasa değişikliğinin kötü sonuçlar doğuracağını belirten Kabadağ, “ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ı ne yapacağının belli olmadığı bir ortamda, FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin olduğu  bir dönemde, güney sınırlarımızda savaşın hakim olduğu dönemde, AB ile nahoş ilişkiler ve iç piyasada ekonominin çok bozuk olduğu dönemde böyle bir sistem değişikliğinin Türk milletinin önüne getirilmesi uygun görülmüyor. Önce bu sıkıntıları atlatıp daha huzurlu, daha planlı şekilde yapılsaydı daha güzel olurdu. Çünkü yapacağınız şey devletin 100 yıl 200 yılını ilgilendirilecek bir konu. Bunun çok iyi planlanıp, çok iyi analiz yapılıp, toplumun bütün  kesimleriyle istişare yapılıp ortak bir mutabakat olmasında fayda var”diye konuştu.

HAYIRCILAR VATAN HAİNİ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Anayasa değişikliğinin daha geniş bir tabanda tartışılması gerektiğini ifade eden Kabadağ, “Daha iyi tartışılabilseydi; sivil toplum kuruluşları, partiler, hukukçular ve en önemlisi halk tarafından geniş bir zamanda konuşulması gerekiyordu.  Benim en çok üzüldüğüm nokta şu. Bu Türkiye’de yaşayan insanları karpuz yarar gibi ortadan ikiye yardı. Bu basın ve sosyal medya yoluyla yapılıyor. Sanki hayır diyecek kişiler vatan haini gibi damga yemiş durumdalar. Bir de önemli noktalardan biri OHAL’deyiz. OHAL’i kabul ediyoruz, olması gerektiğine inanıyoruz, ama bu şartlarda insanlar nasıl özgürce fikirlerini ifade edecekler. Doğal olarak bir korku bir baskı var. Basında görüyoruz, hayır diyen vatandaşlara karşı emniyet güçleri tarafından müdahaleler ediliyor. Yani adalet bu değil. Evet diyenlere de bunu yapabiliyorsan kabul ederim. Ama bunu yapmıyorsan bunun adı haksız rekabet oluyor ve dolayısıyla doğru sonuca götürmüyor”görüşünde bulundu.

HEPİMİZ MEMLEKETİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

 “İnşallah bu süreç milletimize hayır getirir”diyen Kabadağ şöyle devam etti “Ama ben evet de çıksa hayır da çıksa önümüzdeki günlerin yılların sıkıntılı geçeceği düşüncesindeyim. Keşke böyle olmasaydı. Evet diyenlerde hayır diyenlerde bu memleketin geleceğini düşünen insanlar. Önce bunda mutabık kalmamız lazım, insanları ayrıştırmamamız lazım. Olağanüstü şartlardayız, bu şartlarda doğru sonuç çıkmayabilir. Hepimiz bu gemideyiz gidecek başka bir yerimiz yok. Huzur içinde, kardeşlik duyguları ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Evet diyen de hayır diyen de bunu istiyor. İnsanlar doğruyu bulacaktır ama doğru şekilde anlatılması gerekiyor.”

KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİL

Denge ve denetim mekanizmasında eksiklikler olduğu için getirilmek istenen sistemin kendisinde gelecek adına endişe yarattığını vurgulayarak “Partili Cumhurbaşkanlığı; meclisi ve yargıyı tek kişide toplayacak bir sistem. Bu tek adamlık rejimi. Biz kişiye göre elbise dikmeye uğraşıyoruz. Bu olmaz. Türkiye 80 milyonun yaşadığı bir yer. Kontrolsüz güç güç değildir. İnsanız, nefsimiz var. İsimler üzerinden konuşmak istemiyoruz. Bugün Recep olur, yarın Ahmet olur, ondan sonra Mehmet olur önemli değil. Beşer şaşar, bunun yarın olmayacağını kimse garanti edemez. Bu kötümser düşünmek değil, bu sistemi düzgün kurmak meselesi. Bina yaparken temeli sağlam atmanız gerekiyor. Eğer temeli sağlam atmazsanız bina yıkılmaya namzettir. Getirilmek istenen sistemin temeli zayıf olduğu için ben şahsım adına maalesef bu sisteme destek verme noktasında değilim. Keşke daha geniş katılımlı bir sistem getirilseydi”

KABA KUVVETİN SONU ANARŞİ

Kamu Sen Başkanının ‘Hayır’a yönelik açıklamalarından sonra saldırıya uğramasını değerlendiren Kabadağ, “Bir kere şiddet, kaba güç ve hakaret insan olma vasfına yakışmıyor. Bir kişi fikir beyan ediyorsa siz ona saldırarak, hakaret ederek, taciz ederek olmaz bu işler. Siz farklı düşünüyorsanız beni ikna edeceksiniz. Fikirlerinizle ikna edeceksiniz. Eğer işi kaba kuvvete çekerseniz anarşi olur.

Siz yüzbinlerce üyesi olan bir sendikanın genel merkezini basacaksınız, orada birilerinin size öğrettiği sloganları atacaksınız, tehdit vari konuşacaksınız. Bu yakışmaz hoş değil, son derece yanlış buluyor ve kınıyorum. En büyük korkum bu toplumun daha da ayrışması. Gerginlikler oluyor ve olacağa benziyor. Keşke olmasaydı. Çünkü insanlar özelikle sosyal medyada birbirlerine ağza alınmayacak ifadeler kullanmaya başladı. İnsanlar birbirlerini vatan haini olmakla suçluyor. Bunların huzur getirmeyeceği kesin. Referandumdan hayır çıkarsa AK Parti yaptığı hatanın farkına nasıl FETÖ’de, nasıl açılım sürecinde vardıysa burada da farkına varır ve şapkasını önüne koyup Türkiye’yi tekrar güzel günlere götürme çalışmalarına devam eder”diye konuştu.

İlgili Haberler