Ekonomide kötü günleri geride bıraktık daha kötüleri bizi bekliyor. Nebati ile yardımcısının tahminleri tutmadı

Ekonomide kötü günleri geride bıraktık daha kötüleri bizi bekliyor. Nebati ile yardımcısının tahminleri tutmadı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonun TÜİK'in rakamlarında farklı zamanlarda düşeceğini ifade ettiler.

Dalgalı ve yüksek enflasyon oranları vatandaşı dar boğaza sokmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşmesi için Aralık ayını işaret ederek, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" şeklinde konuşmuştu. 

YARDIMCISI İSE KASIMI İŞARET ETTİ

Nebati''nin açıklamalarının ardından ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonun düşmeye başlaması için tarihi Kasım ayı olarak işaret etti. 

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde AKP''nin teşkilat binasında konuşan Gürcan, Kasım ayından itibaren enflasyonu düşüreceklerini iddia etti. 

Gürcan, "Göreve geldiğimizde dolardaki yüksek oynaklığı giderdik, aynı şekilde faiz oranlarımız da yatırımcılara umut ışığı veriyor. Üçüncü olarak enflasyon, maalesef bu kasım ve aralık ayında almış olduğumuz kamburla birlikte yüzde 60’larda seyrediyor. Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran, temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasımdan itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Kesinlikle umutsuz olmaya gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2002’den 2022’ye kadar yapılan çalışmalara baktığınızda bunları göreceksiniz" diye konuştu.

İlgili Haberler