Lütfi Elvan'ın bakanlıktan ayrılmadan önce Erdoğan'la son görüşmesi ortaya çıktı

Lütfi Elvan'ın bakanlıktan ayrılmadan önce Erdoğan'la son görüşmesi ortaya çıktı
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden alınan Lütfi Elvan'ın istifa ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği söz ortaya çıktı

Saray''a yakınlığı ile tanınan Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi''nde, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını isteyen Lütfi Elvan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Ben siyasete sizinle başladım, sizinle bitireceğim" sözü verdiğini açıkladı.

FAİZ SÖZLERİNİ BİR TEK O ALKIŞLAMAMIŞTI

Erdoğan''ın "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" sözlerini salondaki bütün milletvekilleri alkışlarken, Elvan''ın Cumhurbaşkanı''nı alkışlamadığı kameralara yansımıştı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan''ın yeni ekonomi politikalarını doğru bulmadığını, bu düşüncelerini  Erdoğan ile paylaştığını aktardı.

"Erdoğan’ın, “biraz sabır” demesine rağmen, çalışmaya devam etmek istemesine rağmen, tutarlılığını korumak, kendisine olan saygınlığını kaybetmemek için görevden affını istedi" ifadelerini kullanan Selvi, Elvan''ın ve Erdoğan''ın başbaşa gerçekleşen son görüşmesini yazdı.

Selvi, eski Bakan Elvan''ın "Efendim, ben ayrıldıktan sonra kulağınıza farklı şeyler gelebilir. Ama şundan emin olun. Ben siyasete sizinle başladım, sizinle bitireceğim" dediğini belirtti.

YENİ EKONOMİ POLİTİKASINA UYUMLU BAKAN

Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ederken, yerine yardımcısı Nureddin Nebati atandı. AKP kulislerinde, MYK toplantısında "yeni ekonomi politikasından kesinlikle taviz vermeyeceklerini" belirterek kabine değişikliğinin işaretini verdiği belirtilen Erdoğan''ın, Nureddin Nebati tercihindeki en önemli etken olarak ise "yeni ekonomi politikasına uyumlu bakan" yaklaşımı gösteriliyor.

 

İlgili Haberler