"HDP heyeti 23 defa İmralı Adası'na götürüldü"

"HDP heyeti 23 defa İmralı Adası'na götürüldü"
HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, hakkında devam eden davanın 4. duruşmasında sözde çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda HDP’li heyetin 23 defa İmralı’ya götürüldüğünü söyledi.

Hakkında devam eden davanın 4. Duruşmasında sözde çözüm sürecine değinen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Devletin sahil güvenlik güçleri, partimin heyetini 23 defa Marmara'daki İmralı Adasına götürdü. Bunların sekizinde bizzat ben vardım. Defalarca Kandil'de KCK üst yönetimiyle görüşmeye gittik. Tamamı da hükümetin bilgisi, desteği ve onayıyla gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın o açıklamaları şöyle:

“Beni, 'Sayın Öcalan' dediğim için, 'Onunla görüşülsün' dediğim için yargılıyorsunuz ama, devletin sahil güvenlik güçleri, partimin heyetini 23 defa Marmara'daki İmralı Adasına götürdü. Bunların sekizinde bizzat ben vardım. Defalarca Kandil'de KCK üst yönetimiyle görüşmeye gittik. Tamamı da hükümetin bilgisi, desteği ve onayıyla gerçekleşti. Kara yoluyla gidişlerimizde, Sınıra kadar da İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik personelinin korumasında gittik. Dönüşte de hükümet ile görüştük. Şimdi de, İmralı'da ve Kandil'de defalarca görüşmeler yaptığımız kişilere 2010'da, 2011'de 'sayın' demişim diye, 'onlarla görüşülsün' demişim diye yargılanıyorum. İşte ilkesizlik budur.”