HDP'den açıklama:"Taraf değiliz"

HDP'den açıklama:"Taraf değiliz"
HDP’den teröristbaşı Öcalan’ın İstanbul seçimi için yaptığı tarafsızlık çağrısı ile ilgili açıklama geldi. HDP’nin pozisyonu ile Öcalan’ın açıklamaları arasında bir zıtlığın olmadığı belirtildi.

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın Anadolu Ajansı aracılığıyla servis edilen, HDP’ye İstanbul seçiminde tarafsızlık çağrısı yapan mesajı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı.

HDP’nin İstanbul için aldığı strateji ve tavrının Öcalan’ın mesajları ile aynı bağlamda olduğu vurgulanan açıklamada, “Öcalan’ın ürettiği Üçüncü Yol Stratejisinde ve çağrısında da belirtildiği gibi HDP, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki kutuplaşma siyasetinde taraf değildir.” denildi.

“ÖCALAN’IN AÇIKLAMASI İLE HDP’NİN SİYASETİ ÖRTÜŞÜYOR”

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu metin üzerinden HDP ile Öcalan’ı karşı karşıya getirmeye çalıştığı belirtilirken, “Öcalan’ın açıklaması ile HDP’nin şimdiye kadar yürüttüğü siyaset birbiri ile örtüşmektedir” İfadesi kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde, “İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve Üçüncü Yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir. " denilmesi ise, HDP’nin tarafsızlık çağrısına uyması ve pozisyonunu Öcalan’ın mesajlarına entegre etmesi olarak yorumlandı.

İlgili Haberler