HDP'li Sırrı Süreyya Önder neden İYİ Parti'yi hedef aldı? Cihan Paçacı açıkladı

HDP'li Sırrı Süreyya Önder neden İYİ Parti'yi hedef aldı? Cihan Paçacı açıkladı
HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarını yalanlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Iğdır'da HDP'ye karşı Cumhur İttifakı'nın adayını desteklerini hatırlattı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı'ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "İYİ Partililer bizimle masaya oturdu" sözlerini kesin bir dille yalanlayan Paçacı, "HDP ile masaya oturmamız gibi bir şey mümkün değil. Oturmuş olsak Iğdır'da HDP'ye karşı Cumhur İttifakı'nın adayını destekler miydik?" dedi.

Paçacı, Önder'in sözlerinin nereden çıktığına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:   

"BELKİ BİZE YAKIN OLDUĞUNU ÖNE SÜREN İŞ ADAMLARI KONUŞMUŞ OLABİLİR"

“Bizim parti ile alakası olamaz ancak belki de bize yakın durduğunu söyleyen, bizim arkadaşlarla teması olan işadamı ya da kanaat önderi sıfatı ile HDP cephesine gidip bizim bilgimiz dışında partinin ismini zikrederek konuşmuş olanlar olabilir. Böyle bir şeyi bilme ve kontrol etme şansımız yok.”

Nagehan Alçı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti 31 Mart seçimleri öncesi fikir alışverişinde bulunmak ve işbirliği istemek için HDP’ye gitti mi?

Sırrı Süreyya Önder’in ortaya attığı bu iddiayı İYİ Parti kanadı çok sert bir şekilde yalanlıyor. Peki böyle bir şey söz konusu değilse Önder neden bu açıklamayı yaptı? Nereden çıktı bu polemik?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’yı aradım. Bu iddiaya karşı bana somut bir şey söyledi:

“Nagehan Hanım bizim partimizin herhangi bir yöneticisinin, milletvekilinin, Merkez Yürütme Kurulu üyesinin HDP ile böyle bir görüşme gerçekleştirmiş olma ihtimali söz konusu olamaz.”

"CİDDİYE ALMADIK"

“Nasıl bu kadar eminsiniz? Parti içinde bunu konuştunuz mu, bir araştırma yaptınız mı?” diye sorunca, “Hayır buna gerek bile yok, üzerinde durmadık, ciddiye almadık. Çok somut bir şey hatırlatayım size” dedi.

Ve şöyle devam etti:

“31 Mart seçimleri öncesi biz HDP’ye gitmiş olsaydık Iğdır’da HDP’ye karşı Cumhur İttifakı’nın adayını destekler miydik?”

Bu önemli bir ayrıntı. Ben de 31 Mart seçimlerinden hemen önce Iğdır ve Ahlat İttifakı diyerek hem Iğdır’da hem de Ahlat’ta HDP’ye karşı İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’nı desteklediğini yazmış, CHP’nin de özellikle düşük profilli bir aday göstererek bir nevi Cumhur İttifakı’na destek verdiğini söylemiştim. Ortak hedef HDP adayına seçim kaybettirmekti. (Aşağıya o yazıdan alıntılar ekliyorum-na)

"HDP'YE KARŞI DURUŞUMUZ NETTİR"

Paçacı şunları da hatırlattı: “Bakın, 31 Mart seçimlerinde biz nerede aday çıkardıysak HDP karşımıza aday çıkardı. CHP’nin adayının karşısına çıkarmadı, bizim adaylarımızın karşısına çıkardı ve biz de HDP’nin aday çıkardığı birçok yerde kaybettik. Bu unutulmasın. Bizim İYİ Parti olarak HDP’ye karşı duruşumuz nettir.”