Hekimoğlu dizisi için boykot çağrısı!

Hekimoğlu dizisi için boykot çağrısı!
Doctor House M.D adlı diziden uyarlanarak geçtiğimiz ay Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Hekimoğlu dizisiyle ilgili bir sahne nedeniyle boykot çağrısı yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda Kanal D ekranlarında başlayan Hekimoğlu adlı dizi için bazı ilaç mümessilleri sosyal medya hesaplarında boykot çağırısı yaptı. Dizinin geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir bölümünde ilaç mümessili kadın ile erkek doktor’un yakınlaştıkları sahne yayınlanmıştı.

“BÖYLE AŞAĞILANMA GÖRÜLMEDİ”

Bölümün yayınlanmasından sonra bazı sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterirken “1999 yılından beri tıbbi mümessil olarak çalışıyorum. Sabahın köründen akşamın karanlığına kadar dört teker üstünde karda, buzda km’lerce yol yaparak evladıma helal lokma kazanmak için alnımın teriyle mücadele ediyorum. Bu meslek böylesi aşağılanma görmedi” ifadelerini kullandı. Kullanıcılar Twitter'da açılan hekimoğluboykot hashtag'i altında tepkilerini dile getirdi.

SIK SIK HEDEF OLDU

2004-2012 yılları arasında Amerika’da yayınlanan House M.D adlı diziden uyarlanan Hekimoğlu dizisi, 17 Aralık 2020’de Kanal D’de yayınlanmaya başladı. Dizinin yayınlanmasından sonra dizinin orijinal versiyonu House M.D’nin hayranları tarafından Hekimoğlu sık sık eleştiri oklarının hedefi oldu. Eleştiriler genel anlamıyla, bu temada bir dizinin Türkiye’de bire bir olarak çekilemeyeceği ve bu durumun filmin temasına zarar vereceği yönündeydi.

TEŞHİS EDİLEMEYEN HASTALIKLAR

Timuçin Esen, Okan Yalabık, Kaan Yıldırım, Damla Colbay ve Aytaç Şaşmaz gibi isimlerin rol aldığı dizinin konusu şöyle: Dr. Ateş Hekimoğlu (Timuçin Esen) enfeksiyon hastalıkları ve nefroloji konusunda tanınmış bir doktordur. Hastanenin tanı servisinde çalışan Hekimoğlu, asosyal, huysuz ve ukala bir tiptir. Ancak kimsenin teşhis edemediği hastalıkları teşhis etmesiyle insanların sempatisini kazanmaktadır.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

hekimoglu.JPGhekimoglu-2.JPGhekimoplu-3.JPG