Rus askerleri pusuya düştü! Hepsi öldürüldü

Rus askerleri pusuya düştü! Hepsi öldürüldü
Rus ordusunun kontrolü tamamen sağlamaya çalıştığı Mariupol kentinde Azov Taburu’na bağlı birlikler, Rus ordusuna lojistik destek sağlayan askerleri pusuya düşürdü. Askerlerin hepsinin öldürüldüğü açıklandı.

Rusya, Ukrayna''nın Mariupol kentinde operasyonlarına devam ederken, bazı noktalarda ise Azov Taburu''nun ile karşılaşıyor.

HEPSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Rus ordusuna lojistik destek sağlayan askerler, Azov Taburu tarafından pusuya düşürüldü. El bombaları ile araçlarının altına saklanan Rus askerlerine saldıran Azov Taburu''nun pusuya düşürdüğü tüm Rus güçlerini etkisiz hale getirdiği aktarıldı.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTILAR

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşenko, Azov Taburu''nun Rus askerlerini düşürdüğü pusuya dair görüntüleri sosyal medyada paylaşarak, “Mariupol''ün savunmasına devam ediliyor. Üstün düşman birliklerine karşı saldırılar düzenleniyor. Azov Taburu askerleri Mariupol''de kahramanca bir saldırı gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

AZOV TABURU

Azov Taburu, Neo-Nazi olmakla itham edilen ve Rusya lideri Putin''in işgal gerekçesi olarak gösterdiği nedenlerden biri...

Azov Taburu adlı milis grubun flama ve üniformalarında kullandığı işarette kara güneş yer alıyor.

Neo-Naziler ve aşırı sağcı milletçi gruplarla ilişkili olan yaklaşık 1000 üyeli Azov Taburu, 2014''te Ukrayna''nın doğusunda Rusya destekli ayrılıkçı harekete karşı patlak veren savaşta ön plana çıktı.

İlk başta gönüllülerden oluşan bu güç, daha sonra Ukrayna Ordusu''nun komutası altına alındı.

Ukraynalı seçmenler nezdinde aşırı sağ küçük bir azınlığı temsil ediyor. 2019 seçimlerinde aşırı sağın adayları ve Svoboda gibi aşırı milliyetçi gruplar parlamentoya girmek için gerekli olan yüzde 5 barajının altında kaldılar.

 

İlgili Haberler