Emin olun kimse böyle anlatmadı. Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası TÜİK'in gizlediği gerçeği ifşa etti

Emin olun kimse böyle anlatmadı. Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası TÜİK'in gizlediği gerçeği ifşa etti
Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, son yayınladığı videoda ekonominin TÜİK’in açıkladığı yüzde 7.3’lük büyümeyi analiz etti. Köyatası, “Bu büyüme için artık hormonlu büyüme değil, zehirli büyüme tanımı yapıyorum. Ekonomi büyüdükçe halk fakirleşiyor, borç şişiyor.” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayrisafi Yurt İçi Hasıla, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göreyse yüzde 7,3 arttı. Böylelikle son 4 çeyreğin en düşük yıllık büyüme rakamı görülmüş oldu.

AA Finans''ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Gayrisafi Yurt içi Hasıla''nın ilk çeyrekte yüzde 7,2 artmasını öngörüyordu. Ekonomistlerin 2022''nin tamamına ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 3,5 olarak gerçekleşti.

EKONOMİ BÜYÜYOR AMA TÜRKİYE’NİN BORÇLARI ŞİŞİYOR”

 

Ekonomist Meriç Köyatası kişisel Youtube kanalından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köyatası’nın değerlendirmeleri özetle şöyle:

“Sabit fiyatlarla yüzde 7.4 büyüdü denilen ekonomi dolarla ölçüldüğünde yüzde 9.6 oranında küçüldü. Bu büyüme için artık hormonlu büyüme değil, zehirli büyüme tanımı yapıyorum. Ekonomi büyüdükçe halk fakirleşiyor, borç şişiyor. Küçük bir azınlık zenginleşiyor. Büyüyen ekonomide herkesin refahı artar, devlet hizmetlerinin kalitesi yükselir. Aranızda refahı artan kaç kişi var? Devlet hastanelerinden randevu alabilen var mı? Bu nasıl büyüme? Türkiye Cumhuriyeti bir arazi parçası değil. Bizler de bu arazide küçük bir azınlığın serfleri, kölesi değiliz. Türkiye Cumhuriyeti vatanımız, 84 milyon kişi de bu vatanın tüm kaynaklarına ortak eşit vatandaşlarız. Büyümeden herkes refah payını alırsa o büyüme ile öğünebiliriz. Ekonomi büyüyor ama ücretlerin payı düşüyor, yatırımlar artmıyor, Türkiye’nin borçları şişiyor, cari açığı artıyor.”

İlgili Haberler