Herkes dolara ne olacağını tartışırken, ekonomist Selçuk Geçer iktidarın dolar planını açıkladı

Herkes dolara ne olacağını tartışırken, ekonomist Selçuk Geçer iktidarın dolar planını açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin "Döviz kurları dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil çıkarıyoruz gündemimizden" açıklaması tartışma yaratırken, ekonomist Selçuk Geçer'den çarpıcı bir değerlendirme geldi.

Tüm müdahalelere rağmen yükselişi durdurulamayan dolar 20 Aralık''ta 18,40 TL''ye kadar yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın aynı gün Kabine Toplantısı''nın ardından yeni mevduat sistemini açıklamasıyla hızla değer kaybeden dolar 10,25 TL''ye kadar çekilmişti. Bu düşüşten kısa süre sonra ibreyi yeniden yukarı çeviren dolar, 13 liraya adeta demir attı. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati''nin kur ve mevduat sistemine ilişkin açıklamaları tartışma yarattı.

Dövizde yaşanan gelişmeler gündemde geniş yer tutmaya devam ederken ekonomist Selçuk Geçer''den Bakan Nebati''nin açıklamalarına ilişkin çarpıcı bir yorum geldi.

Geçer, Twitter''dan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Hazine  Bakanı Nebati; döviz kurları, dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil, çıkarıyoruz gündemimizden” dedi. HADİ HAYIRLISI...

Ahanda buraya yazıyorum... Bugün dolar 13 ü normalleştiren,,, yarın 15 i de 18 i de normalleştirir. Söylemedi demeyin !!!"

BAKAN NEBATİ''NİN AÇIKLAMALARI: KUR, TARTIŞILIR OLMAKTAN ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı''nda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yeni Türkiye ekonomi modeli; kalıcı makro ekonomi iktisadın sağlanması, yüksek katma değerli üretimin teşvik edilmesi, üretim ve istihdamın artırılması ve ihracatın artarak cari açığın düşürülmesi ve pozitif yöne döndürülmesi amaçlanıyor. İlk etapta finansal istikrarı güçlendirici adımları atıyoruz. Çalışmalarımız kısa süre içerisinde meyvesini vermeye başladı. Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Özellikle kur korumalı mevduat ürününü en çok benimseyen bir tedbir paketi silsilesi içerisindeki birinci numaraya oturtan bir sonuç almış olduk. Serbest piyasa koşullarında döviz kurları dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil çıkarıyoruz gündemimizden.”

SON 1 AYIN DOLAR GRAFİĞİ 

İlgili Haberler