Ahmet Çakmak'ın Emniyete verdiği ifade ortaya çıktı

Ahmet Çakmak'ın Emniyete verdiği ifade ortaya çıktı
Twitter hesabından paylaşılan videoda "Hudut namustur pankartını İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun talimatıyla astım" diyen Ahmet Çakmak'ın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı.

ÜMİT KARADAĞ/YENİÇAĞ

AHMET ÇAKMAK’IN ZORLA ALIKOYULDUĞU VE TEHDİT EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un muhtelif yerlerine “Hudut Namustur” pankartı asan ve daha sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Ahmet Çakmak, dün kişisel sosyal medya hesabından yayımladığı videoda “Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vadettiler” demişti. Çakmak’ın yakın arkadaşları ve çevresi videonun baskı altında paylaştırıldığını ve Ahmet Çakmak’a saatlerce ulaşamadıklarını söylemişlerdi.

PAYLAŞILAN VİDEO ZORLA ÇEKTİRİLMİŞ

Ahmet Çakmak’a ulaşamayan arkadaşları sosyal medyada #ahmetnerede etiketiyle arkadaşlarının akıbetini sordu. Kısa sürede Türkiye gündemine giren etiket sonrası binlerce sosyal medya kullanıcısı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabını etiketledi. Emniyet güçleri saatler sonrası Ahmet Çakmak’ın izine ulaştı. Çakmak emniyet güçlerinin korumasında Ankara Sıhhıye Adliyesi’ne getirildi. Çakmak savcılığa verdiği ifadede tanımadığı kişiler tarafından zorla alıkonulduğunu ve sosyal medya hesabından paylaşılan videoyu baskı altında paylaştığını ifade etti. Çakmak ayrıca verdiği ifadede tehdit edildiğini, kendisini kaçıran kişilerin annesinin ve arkadaşlarının fotoğraflarının gösterildiğini belirtti. Çakmak kendisini zorla alıkoyan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.