Çift başlı bebeği görenin ağzı açık kaldı

Çift başlı bebeği görenin ağzı açık kaldı
Hindistan'da doğumhane kapısında ikiz bebek bekleyen bir aile, doğumdan sonra bebeklerinin çift başlı olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Disefalik parapagus adı verilen durumun, nadir görüldüğü açıklandı.

Doğumhanenin önünde herkes ikiz bebek bekliyordu

Son dakika''nın haberine göre, Hindistan''ın Madhya Pradesh eyaletindeki Ratlam kentinde meydana gelen olay, doktorları bile şaşkına uğrattı. Kentteki bir hastaneye rutin olarak giden ve ikiz bebek bekleyen aile, doğum anı geldiğinde hastaneye koştu.

Kontrollerde iki ayrı bebek gören doktorlar, doğum anı ise büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kadının doğurduğu bebeğin iki kafası ve 3 kolu olduğu tespit edildi. Olayın

Doktorlar, tıpta bu tarz durumlara rastlandığını ve hastalığa Disefalik parapagus adı verildiğini belirtti. Bu hastalıktaki bebeklerin genellikle ölü doğduğu belirtilirken, bu bebeğin hayatta kalması mucize olarak değerlendirildi.

Doğumu gerçekleştiren Dr. Lahoti, "Bu tür vakalar nadirdir ve özellikle ilk günlerde bebeklerin durumu belirsizliğini korumaktadır. Bundan dolayı müşahede altında tuttuk. Hastaya herhangi bir ameliyat planlamadık" ifadelerini kullandı.

Dr. Lahoti aynı zamanda önümüzdeki birkaç günün bebeğin ameliyat gerekip gerekmediğini anlamak için hayati önem taşıdığını söyledi.

İlgili Haberler