Hissedarlar istedi dev şirketin CEO'su görevden alındı

Hissedarlar istedi dev şirketin CEO'su görevden alındı
Danone'de aralarında  yatırım fonu Artisan Partners ve aktivist yatırımcı Bluebell Capital’in de bulunduğu bazı hissedarlar şirketin CEO’su Emmanuel Faber’in görevinden alınması için baskı yapıyordu. Bugün Danone'den yapılan açıklamda Yönetim Kurulu Başkanı Emmanuel Faber’in istifa ettiği bildirildi.

Halka açık şirketlerin hisselerini alarak yönetimde söz sahibi olmaya çalışan kişi, şirket ve fonlar ‘aktivist yatırımcı’ olarak adlandırılıyor. Bu yatırımcılar Fransız gıda devi Danone’nin CEO''su Emmanuel Faber’in görevinden ayrılmasına neden oldu.

FABER, BAŞKAN OLARAK KALACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Aralarında  yatırım fonu Artisan Partners ve aktivist yatırımcı Bluebell Capital’in de bulunduğu bazı hissedarlar, Emmanuel Faber''in istifasını istemişti. Hissedarlarının baskısı altında olan Danone''de Faber, geçtiğimiz günlerde icracı görevinden vazgeçeceğini fakat başkan olarak kalacağını belirtmişti.

Fakat hissedarlar cansız hisse fiyatı ve düşük performans gösteren markalarını gerekçe göstererek Faber’in görevden alınması için çağrıda bulundu. Los Angeles merkezli Causeway Capital Management ise Danone yönetiminin gerçekleşmeyen hedeflerden sorumlu tutulmasını istedi.

BASKILAR SONRASI İSTİFA AÇIKLAMASI GELDİ

Gelişmeler üzerine Danone''den yapılan açıklamada Yönetim Kurulu Başkanı Emmanuel Faber’in istifa ettiği bildirildi.  

Faber’in yerine aralık ayında yönetim kuruluna giren Gilles Schnepp’in icracı olmayan başkan olarak atandığı ve şirkete yeni bir CEO atanana kadar, Danone yöneticisi olan Véronique Penchienati-Bosetta ile Shane Grant''ın şirkete liderlik edeceği aktarıldı.

İlgili Haberler