Apple Store’da çalışanları rehin alındı!

Apple Store’da çalışanları rehin alındı!
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Apple Store'da silahlı soygun denemesinin ardından saldırganlar çalışanları rehin aldı.

Apple Store’da silahlı soygun! Polis arabayla çarparak yakalandı

ShiftDelete - Dün akşam saatlerinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan bir Apple Store’da silahlı soygun gerçekleşti. Saldırgan, çalışanları ve müşterileri silah zoruyla rehin aldı. Aynı zamanda bu görüntüler, tüm dünya televizyonları tarafından saatlerce canlı yayın olarak paylaşıldı.

Apple Store’da silahlı soygun!

Görüntülerden de görebileceğimiz gibi Amsterdam’da bulunan kolluk kuvvetleri ve diğer acil müdahale ekipleri, Apple Store’u soyma girişiminde bulunan ve ardından çalışanlar ile müşterileri rehin aldığı söylenen saldırganlara müdahalede bulundu.

Amsterdam’ın merkezinde ünlü Leidseplein meydanında bulunan Apple Store’da gerçekleşen soygun denemesinin, dün (22 Şubat) akşam saatlerinde 17.40 civarında başladığı belirtiliyor. Polis tarafından gelen açıklamalar olayın her ne kadar ters giden bir soygun olduğunu düşündürse de tanıklar, silahlı bir adamın mağazaya girmesinden kısa bir süre sonra silah sesi duyulduğunu söylüyordu.

Hatta aşağıda paylaştığımız tanıkların tweet’lerinden de görebileceğimiz gibi bahsi geçen silahlı şahıs, mağazanın içerisinde bir kişiyi rehin tuttuğunu göstermek için camın kenarına kadar gelerek polislerle iletişime geçiyor.

Ağır silahlı polis ekibi, özel timler, SWAT ve bomba imha ekipleri ile birlikte çok sayıda ambulans ve acil servis olay anında mağazanın olduğu meydana intikal etti. Apple Store’un yakınlarında bulunan tüm binalar tahliye edilerek caddenin tamamı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amsterdam polisi, şunları söyledi:

Şu anda silahlı bir saldırganın mağazanın içerisinde olduğunu doğrulayabiliriz. Durumu kontrol altına almak için çok sayıda ekip olay yerine geldi.

Soruşturma ve operasyonumuzu kesintiye uğratmamak için şu anda Leidseplein’deki Apple Store’un durumu hakkında daha fazla bilgi paylaşımı yapmayacağız.

Saldırgan, 200 milyon dolarlık kripto para istedi: Polis arabayla çarparak yakalandı

Saldırgan, akşam 17.30’dan 22:45’e kadar polisle iletişim halindeydi. 200 milyon dolarlık kripto para ve bölgeden güvenli çıkış imkanı istiyordu. Kolluk kuvvetleriyse, uzun saatler süren müzakerelerle birlikte bir oyalama taktiği yaparak rehineleri kurtarmayı hedefliyordu.

Nitekim öyle de oldu. Rehinenin elinden kaçmasının ardından sokağa çıkan saldırgana polis, BMW X5 zırhlı aracıyla çarptı. Ardından yerdeki adamın üzerinde bomba olup olmadığını kontrol etmek için olay yerine robot gönderildiği, ardından sağlık ekiplerinin müdahale ettiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Apple sözcüsüyse şunları söyledi:

İstisnai çalışmaları ve devam eden soruşturmaları için yerel kolluk kuvvetlerine teşekkür etmek istiyoruz. Ekiplerimiz ve müşterilerimiz bugün hızlı bir şekilde harekete geçti. İnanılmaz bir güç ve kararlılık sergilediler. Bu zorlu koşullar altında birbirlerine gösterdikleri destek ve ilgi için çok müteşekkiriz.