Huawei ve Türk Telekom, 5G için el sıkıştı!

Huawei ve Türk Telekom, 5G için el sıkıştı!
Huawei, 5G projesi kapsamında verimliliği artırmak için Türk ve Brezilyalı operatörlerle iş birliği yapıyor.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Son birkaç yılda pek çok teknoloji şirketi, Türkiye’ye yatırım yaparak yeni işlere imza attı. Bunlar arasında Xiaomi, Oppo, Samsung, Realme ve Vivo gibi şirketler yer alıyor. Bu firmalara katılan Huawei, böylece Çin ve Türk şirketler için önemli bir gelişmede bulundu. Huawei, 5G çalışmaları kapsamında Türk ve Brezilyalı operatörlerle önemli bir imza attı.

Bu işbirliği, birkaç gün önce Çin’deki Türk Büyükelçiliği’nde gerçekleşti. İki şirket de 5G’ye hazır olan şebekelerin geliştirilmesi ve daha kaliteli uygulamaların gerçekleştirmek için çalışacak.

Huawei, Türk Telekom ile 5G çalışmaları için iş birliği yapacak

Türkiye’de kullanılan öncü iki markalar arasında Türk Telekom ve Huawei yer alıyor. Bu iki marka, arasında 5G çalışmalarını içeren bir iş birliğine imza attı. İki şirket de anlaşma sayesinde daha kaliteli bir şebeke uygulamalarını geliştirecek çalışmalar yapacak. Böylece iki firma da başlangıçta akıllı tarım uygulamalarına ve oyunlara odaklanmayı planlıyor.

Türkiye’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Barselona’daki Hücresel Dünya Kongresi’ndeki imza törenine katılarak açıklama yaptı.

Son 20 yılda Huawei, Türkiye’nin altyapı inşaatına önemli katkılar yaptı. Bu katkıların yerli üretimde devam edeceğini umuyoruz. Huawei’nin Türkiye’deki 19 küresel Ar-Ge merkezinden biri Türkiye’de yer alıyor ve burada 750’den fazla mühendis çalışıyor. Ericsson, Türkiye’de de bir Ar-Ge merkezi kurdu.

2021 Eylül ayının sonunda Türk Telekom, 14,1 milyon genişbant abonesiyle tanınan telekom şirketi oldu. Son yılın ilk dokuz ayında fiber optik çeşitliliğini yüzde 67 artırarak 8,8 milyona ulaşmayı başardı. Bununla birlikte Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, imza töreninde şu açıklamaları yaptı:

Ulaşım, sağlık, eğitim, tarım, eğlence ve kentleşmede 5G ve ötesi teknolojilerin sunduğu çözümlere ihtiyaç var. Huawei ile imzaladığımız İyi Niyet Sözleşmesi kapsamında 5G ekosistemini ve uygulama alanlarını geliştirmeyi, bu konudaki denemeleri yaparak şebekelerimizde uygulamayı hedefliyoruz. 5G ve ötesi teknolojilerin geliştirilmesi kapsamında değerli iş ortağımız Huawei ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyuyoruz.

Huawei ve Brezilyalı operatör, Brezilya’nın ilk 5G şehri için MoU imzaladı

5 Mart’ta gerçekleşen MWC22 Barselona boyunca Huawei 5G konusunda Brezilyalı operatör TIM ile de bir antlaşma sağladı. Bu durum, 5G şehir projesiyle Brezilya’da birçok akıllı şehirlerin inşasına teşvik edecek. Ayrıca, Brezilya’nın yeşil kenti olan Curitiba‘yı ilk 5G kenti alarak dünya için bir model oluşturacak.

TIM ve Huawei, 5G deneyimi için daha yenilikçi çözümler sağlayacak. Gelecek zamanlarda da iki şirket, 5G inovasyon iş birliğini sürdürmeye devam edecek. Aynı zamanda Huawei, 5G kapsamını geliştirmek için Massive MIMO çoklu anten teknolojisinin ticarileştirilmesi konusunda yenilikler yapacak.

İlgili Haberler