Hücrelerde oksidasyon oluştuğunda, oksidatif stres ve hücre hasarı meydana geldiği biliniyor. Bu durumu önlemek için antioksidanlar içeren besinler tüketmenin gerektiği bildirildi.

İşte hücreleri onaran bazı besinler:

- Yeşil çay: Tanin flavonoidi ile kalp, damar ve kanser hastalıklarına karşı korur. Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

- Kırmızı üzüm: Resveratrol ve quarcetin sayesinde serbest radikalleri uzak tutar ve damar sağlığını korur.

- Tam tahıllar: Kolon, karaciğer, göğüs kanseri, cilt hastalıkları, Alzheimer ve artrit gibi hastalıklara karşı savaşır. B vitamini ve posa içerir. Sağlıklı beslenmenin temelidir.

- Kırmızı erik: Serbest radikalleri en çok absorbe eden besindir. Dejeneratif hastalıklar ve kanserle savaşır. Ara öğünlerde tüketilebilir.

- Havuç: Betakaroten içeriği ile kanser ve artrit hastalıklarına karşı etkilidir. Turuncu renkli meyve-sebzeler de aynı şekilde faydalıdır.

- Brokoli: Turpgiller grubundan olan bu sebze, indol ve betakaroten içerir. Akciğer, rahim, meme kanseri, kalp ve göz sağlığı için faydalıdır.

- Böğürtlen: Antosiyanidin ve elastin içeriği ile kanser hücrelerine ve enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.- Domates: Likopin içeriği ile prostat, akciğer, kolon ve göğüs

kanserinin tedavisinde yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Sarımsak: Sülfürlü bileşikler içerir. Çiğneme veya ezme yoluyla ortaya çıkan bu bileşikler, kanser,

enfeksiyon ve kalp-damar hastalıklarına karşı korur.

- Ispanak: Katarakt ve yaşa bağlı göz hasarına karşı korur. Kalp-damar hastalıkları ve kanser türleri için faydalıdır.