"Hükümet, bütçe açıklarını milletin sırtına yüklüyor"

"Hükümet, bütçe açıklarını milletin sırtına yüklüyor"
Elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlara tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Ülkeyi yönetmekte acze düşen hükümet, bütçe açıklarını milletin sırtına yüklüyor" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamlara ilişkin, "Elektrik ve Doğalgaz fiyatlarına geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bugün 1 Ekim 2019 itibariyle 13 ayda toplam 10 kez zam yapılır mı? Beş kez Doğal gaza beş kez de Elektriğe?" şeklinde konuştu.

Yokuş sözlerine şöyle devam etti:

"Bu 13 ayda Elektrik ve Doğalgaza gelen zammın oranı % 57.  Memur, işçi, asgari ücretli, çiftçi, esnaf ve serbest meslek sahibi milyonlarca vatandaşımızın son bir yılda geliri ne kadar arttı?
 
Hükümet hesap kitap bilmiyor mu? Memura emekliye, işçiye yapılan artışlar ile bir karşılaştırma yapıldığında görülecektir ki, Hükümet o kadar insafsız ki, “bir” verip “beş” alıyor. Bu gün Türkiye’de Devletten ücret alan işçi, memur ve emeklilerin ( özür grupları dahil ) toplam sayısı 21 milyon civarındadır. Çalışma hayatında kayıtlı çalışan toplam nüfusumuz ise yaklaşık 28 milyondur. En büyük işveren devlettir. Hükümetin işçi, memur ve emeklilere bir yılda yaptığı artış ise tek haneli rakamları geçmemektedir."

“MİLLETİN SIRTINA YÜKLÜYOR”

“Ülkeyi yönetmekte acze düşen hükümet, bütçe açıklarını milletin sırtına yüklüyor” diyen Yokuş, “Bir yandan yüksek vergiler diğer yandan devletin elinde tekelleşmiş ya da özel sektöre devredilse de hükümetin gözetiminde fiyatları belirlenen ürünlere yapılan artışlarla milletin canına ot tıkanmaktadır. Yıllık Enflasyonun kat be kat üstünde artış yapılan hükümetin kontrolündeki ürünler; Çay, Sigara, Benzin-Mazot, Doğalgaz, Elektrik ve Su gibi temel ürünler” dedi.

“Saray harcamalarının ayyuka çıktığı, saray müteahhitlerine milyarlarca liranın peşkeş çekildiği bir dönemi yaşıyoruz” ifadelerini kullanan Fahrettin Yokuş, sözlerini şöyle noktaladı:

“İşsizlik artıyor. İş yerleri kapanıyor. İflaslar katlanarak artıyor, icra mahkemeleri dolup taşıyor. Dar ve sabit gelirliler emekliler inim inim inliyor! Sarayda israf almış başını gidiyor, Bütçe açıkları dikiş tutmuyor. Fatura zam ve vergi olarak milletimize kesiliyor. Saray ve hükümet ise milletin feryadını duymuyor!”

İlgili Haberler