Hükümete yakın yazardan yerel seçim iddiası

Hükümete yakın yazardan yerel seçim iddiası
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimler için çalışmalara başladığını ve belediye başkanlarında değişikliğe gideceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ön çalışma yaptırdığını, AK Parti'de değişim sırasının belediye başkanlarında olduğunu ileri sürdü.

Abdulkadir Selvi, "Değişim sırası belediye başkanlarında" başlığıyla yayımlanan yazısında "Yerel seçimlerin öne çekilip 4 ya da 11 Kasım tarihlerinde yapılmasını savunanlar olduğu gibi, takvimin daralması nedeniyle normal sürenin beklenmesini isteyenler de var. Ama henüz bu konuda kesin karar verilmiş değil" dedi.

"İktidarda 16 yılını dolduran AK Parti'nin en önemli sorunu metal yorgunluğu ve eskimişlik" görüşünü dile getiren Selvi, şöyle devam etti:

"Erdoğan, 16 Nisan referandumunun ardından partinin başına yeniden döndüğünde "metal yorgunluk"tan söz etmiş ve değişimin düğmesine basmıştı. O tarihten bu yana milletvekillerinin yarısı değişti, bakanların beşte dördü gitti, haftasonu yapılan kongre ile parti yönetiminin yüzde 58'i yenilendi. Değişim sırası şimdi yerel seçimlerde. Yerel yönetimlerde değişimin bu oranın çok üstünde olacağı söyleniyor. Bir tüyo vereyim: Erdoğan bir ön çalışma yaptırmış durumda. Şimdilik bu kadarla yetinin."