Hülya Koçyiğit’in damadı kamuyu 15 milyon zarara uğrattı!

Hülya Koçyiğit’in damadı kamuyu 15 milyon zarara uğrattı!
Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketinin kamuyu 15 milyon lira zarara soktuğu ortaya çıktı. Söz konusu ihale ve sözleşme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından iptal edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce önceki başkan Menderes Türel döneminde gerçekleştirilen Konyaaltı sahiline yönelik ihale iptal edildi.

Konyaaltı Sahili, Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik AŞ ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası iş ortaklığına “8 artı 10 artı 10 yıl” olmak üzere toplam 28 yıllığına kiralanmıştı.

İŞLETMELERİN GİDERLERİ DE BELEDİYEYE YÜKLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ihale sürecinde de usulsüzlükler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Böylesi yüksek meblağlı proje sonrasında Konyaaltı Sahili’nin peyzaj, temizlik giderleri, bakım onarım güvenlik gibi işletme giderleri belediyeye yüklenerek ihale edildiği görülmüştür. Bu durum kamu menfaatini değil ilgili firmanın menfaatini gözetildiğini göstermektedir. Ardından 29 Mart 2018 yılında Belediye bütçesi ile yapılan sahil projesinin işletme ve kira ihalesi yapılmıştır. İhale şartlarına eklenen madde ile rekabet koşulları ortadan kaldırılmıştır. Nitekim ihaleye tek firma katılmış ve ihale Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A. Ş.-Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığına 28 yıllığına kiraya verilmiştir.

İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştır. Belediye tarafından bugüne kadar bu projeye 254 milyon 289 bin 127 lira para harcanmıştır. Belediye bu proje ile zarara uğratılmıştır.”