Hurdacı polisi, itfaiyeyi ve sağlıkçıları alarma geçirdi

Hurdacı polisi, itfaiyeyi ve sağlıkçıları alarma geçirdi
Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması kararlaştırılarak boşaltılan ancak doğal gaz hattı kesilmeyen binanın vanasını götürmek isteyen bir hurdacı mahallede paniğe neden oldu. Hurdacının vanayı kesmesinin ardından ses ve yoğun koku çıktı, çevredikler bölgeden uzaklaştırıldı.  Daha sonra gelen İGDAŞ ekipleri hattı iptal etti.

DHA'nın haberine göre, olay, saat 11.00 sıralarında Merkez Mahallesi Menekşe Sokak’ta meydana geldi. İki hafta önce boşaltılan, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verilen binaların kapı ve pençeleri geçen hafta sökülerek götürüldü. 

Hayalet binada işe yarayabilecek atıklar atık toplayıcıları  tarafından sökülerek götürülürken bugün gelen bir hurdacı yol kenarında gördüğü doğalgaz vanasını kesip götürmek istedi. Hurda olarak ancak 5 TL’ye satılabilecek vananın kesilmesi ardından bir ses ve ardından koku yayıldı, mahallede panik yaşandı. 

Çevredekiler  patlama olasılığına karşı bölgeden uzaklaştırıldı. Olayın bildirilmesi üzerine sokaktaki gaz akışı durdurularak, olay yerine  112 ve polis, Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri sevk edilirken İGDAŞ görevlileri de  trafiğe kapatılan sokakta inceleme yaptı. 

Mahalle sakinleri büyük korku yaşadıklarını, önce bir ses ardından koku duyduklarını anlatırken, bina yöneticilerinin gazı bugüne kadar kestirmemeleri tepkiye neden oldu. İGDAŞ görevlileri kısa sürede hattı iptal ederek bölgeye doğalgaz akışını sağlarken, trafik ve ekipler normale döndü.

hurdaci-dogal-gaz-vanasini-kesti-cikan-koku-panige-neden-oldu-7082-dhaphoto1.jpghurdaci-dogal-gaz-vanasini-kesti-cikan-koku-panige-neden-oldu-3234-dhaphoto5.jpghurdaci-dogal-gaz-vanasini-kesti-cikan-koku-panige-neden-oldu-3234-dhaphoto4.jpghurdaci-dogal-gaz-vanasini-kesti-cikan-koku-panige-neden-oldu-3234-dhaphoto3.jpg