Kulis bilgilerinin çoğu doğru çıkmayan iktidara yakın yazardan bomba Mansur Yavaş iddiası

Kulis bilgilerinin çoğu doğru çıkmayan iktidara yakın yazardan bomba Mansur Yavaş iddiası
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adaylığı için görüşme gerçekleştirdiği iddia etti.

Seçimlere henüz 2 yıl olmasına rağmen iktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmaya devam ediyor. 

Son olarak, Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçenlerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''la ilgili bir kulis bilgisi paylaştı. Selvi''nin iddiasına göre Yavaş Kılıçdaroğlu ile görüşerek bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini söyledi.

İşte Selvi''nin "Kılıçdaroğlu’nun erken seçim ve İmamoğlu hamlesi" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

TALEP OLURSA

Muhalefet açısından seçimlerin en önemli ayağını ise Cumhurbaşkanı adaylığı oluşturacak. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığında istekli. Her sorulduğunda, “Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir. Talep gelirse olunur” diyor.

BİR DÖNEM DAHA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kılıçdaroğlu bir şey daha söylüyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığıyla ilgili bir soruya, “Büyükşehir Belediye Başkanları bir dönem daha devam etmeli” yanıtını veriyor.

Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nun ikinci dönem de Ankara ve İstanbul’u yönetmelerini istiyor. Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını, bir dönem daha devam etmek istediğini ilettiği söyleniyor.

Ama Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çok istekli. O nedenle Kılıçdaroğlu’nun sözleri İmamoğlu’na ‘sen aday değilsin’ mesajı olarak yorumlanıyor. 

Ayrıca Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesmek için de ikide bir erken seçim diyor. 

İMAMOĞLU PARTİSİ İSTEMEZSE ADAY OLMAZ

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı denkleminin dışına itmek için bir biri ardına hamlelerini yapıyor. Ama Ekrem İmamoğlu henüz kozlarını sahaya sürmedi. Bu süreçte en kritik soruyu İmamoğlu’nun ne yapacağı oluşturuyor. Millet İttifakı’nın ortak adayı olmazsa tek başına aday mı olacak, yoksa ortak adaylık için mücadele mi edecek? 

İmamoğlu’nun CHP’ye rağmen aday olması beklenmiyor. Millet İttifakı bir aday çıkardığı takdirde kendisinin ayrıca aday olmasına ihtimal verilmiyor. Kılıçdaroğlu üzerinde etkin bir isim olan araştırmacı İbrahim Uslu, CHP’ye karşı aday olmanın pek kolay bir iş olmadığını söyledi.

İlgili Haberler