Hürriyet ile Sözcü arasında haber çalma kavgası: Kim kimin haberini çaldı

Hürriyet ile Sözcü arasında haber çalma kavgası: Kim kimin haberini çaldı
Oyuncu Ozan Güven’in kız arkadaşı Deniz Bulutsuz’a uyguladığı şiddet, Sözcü ile Hürriyet arasında gerilime neden oldu.Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, daha önce Sözcü’nün atlatma haber olarak duyurduğu Ozan Güven haberini sahiplenmesine Sözcü'den cevap geldi.

Oyuncu Ozan Güven’in kız arkadaşı Deniz Bulutsuz’a uyguladığı şiddet, magazin gündeminin ön sıralarındaki yerini koruyor. 

Olay ilgili tartışılan bir başka konu ise, haberin ilk kimin tarafından geçildiğine dair.

Sözcü adliye muhabiri Hayati Arıgan imzasıyla ilk olarak Sözcü’nün internet sitesinde ardından da değişik mecralarda kendisine yer bulan haber için Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’dan bugün ilginç bir çıkış geldi.

Ahmet Hakan, olayı ortaya çıkaran isimlerin Hürriyet İstihbarat Muhabiri Özge Eğrikar ile Hürriyet Magazin Servisi Muhabiri İsmail Bayrak olduğunu iddia etti.

hurriyetjpg-u2eg.jpg

Bu iddianın ardından Sözcü cephesinden ilk açıklamayı ise haber müdürü Deniz Ayas yaptı.

Twitter hesabından Ahmet Hakan’ı etiketleyerek bir paylaşımda bulunan Ayas, “Ozan Güven, Deniz Bulut ‘atlatma’ haberini yapan Sözcü muhabiri Hayati Arıgan’dır. Hem de sizden 48 saat önce. Bizden görsel isteyen Kanal D’deki arkadaşlara hatta isimlerinizi zikrettiğiniz Hürriyet’teki arkadaşlara sorarsanız onlar da izah edecektir” ifadelerini kullandı.

deniz-ayasjpg-gvrc.jpg

Yazının ardından Sözcü'den de Ozan Güven-Deniz Bulutsuz haberine ilişkin detaylı bilgi paylaşımı yapıldı.

Hazırlanan içerikte; haberin servis ediliş anından sonraki gelişmelerine kadar her şey gün gün anlatıldı.

Hürriyet kanadından veya Ahmet Hakan’dan ise ikinci bir açıklama henüz yapılmadı.

TARTIŞMALARA BURHAN AKDAĞ DA DAHİL OLDU

Ünlü magazin gazetecisi Burhan Akdağ ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kanal D Ana Haber'in 2 Temmuz'da “Bulutsuz'un sol gözündeki morlukla sağ gözündeki şiddet izleri de savcılık dosyasına girdi. O görüntülere de Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan ulaştı” şeklinde söz konusu haberi verdiğini ifade etti.

Akdağ, Posta Gazetesi'nin de 3 Temmuz'da Sözcü'nün haberini manşetten verdiğini belirtti.