Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevi'nde

Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevi'nde
Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda tutuklanan Eski emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevine konuldu.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu ile tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevi'ne yerleştirildi. 

POLİS ARACIYLA GETİRİLDİ

Sivil polis araçlarıyla getirilen Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın saat 22.00 sırlarında Silivri Cezaevi'ne giriş yaptı.

PENDİK KAYMAKAMI İLE BİRLİKTE GETİRİLDİ

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte tutuklanan Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye müfettişleri Yılmaz Kurt ve Gürkan Polat da Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

FETÖ üyeliğinden tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda suçlamaları kabul etmemişti.

Çapkın sorgusunda, "Ben 30 yıl emniyet müdürlüğü yaptım. Devletime, milletime sadakat ve liyakat ile elimden gelen hizmeti ve gayreti en üst düzeyde göstererek çalıştım. Bu gayretlerim sonucunda ise görev sürem Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bizzat uzatılarak vali yapıldım. Devletin hiyerarşik yapısında hiçbir kurumu, kuruluş veya şahsiyetle ilişki içerisinde bulunmadım, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.