''İstanbul'a ihanet son bulsun''

''İstanbul'a ihanet son bulsun''
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik, gazete yöneticileri ve yazarları ile iftarda bir araya geldi. 

İBB Genel Sekreteri  Murat Ongun''un da bulunduğu Emirgan Beyaz Köşk''deki İftar öncesi sohbet sırasında yazarlarımızın soruları cevaplandıran İmamoğlu, çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, Atatürk Havalimanı''nın devre dışı bırakılıp ortadan kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. İstanbul Havalimanı''nın büyük bir israfa kapı açtığını kaydeden 
İmamoğlu şöyle konuştu: 

"Yeni havalimanı demek biri Halkalı''dan birisi Gayrettepe''den mecburen toplam 60-70 kilometre yeni iki tane metro hatttı inşası demek. Sadece bu iki metro hattı için maliyet 1 milyar 800 yüz milyon euro. Bu iki hat sadece İstanbul''un bir ucundaki havalimanına trenle yolcu taşımak için. Yani İstanbul''un içinde, o hat üzerindeki vatandaşa bir faydası da yok.. Yazık.. Biz bu kadar zengin değiliz. Şu an dünyanın en pahalı borçlarının ülkesiyiz biz zaten. Zaten otomatikman senin borçlanma rakamın yüzde dokuz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin de İstanbul''a ihanet olduğunu belirterek, "Projeyi inceledin mi? diye soruyorlar. Hiçbir tasarım gücü yok. Şehrin dışında koca koca yüksek mekanlar, işletmesi zor, maliyeti yüksek. Hem işletme maliyeti çok yüksek. Nasıl bir tercih bu? Karakteri yok. Bu proje büyük bir sorun. Bu, büyük bir tehdit. Kentin nüfusunu artıracaksınız" dedi. Kanal İstanbul kapsamında bölgede planlanan yapılaşma ile şehrin nüfusunda meydana gelecek ekstra artışa da dikkat çeken İmamoğlu bu sebeple ihtiyaç duyulacak İSKİ altyapısının bile astronomik maliyetler gerektirdiğini söyledi.

Fikirtepe''de gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin İmamoğlu, "Taş bina yapıyorlar. Şehrin dokusu gidiyor. Çok kötü bir görüntü oluştu. Evlerini müteahhitlere veren insanlar zor durumda kaldı. 50 katlı rezidanslar var, çocukların oynayabileceği alanları yok. Fikirtepe''de bir kültür yok oldu. Oysa biz kentsel dönüm için sayın Bakan''a öneride bulunmuştuk. İstanbul''un büyük bir bölümünü kentsel dönüşüme sokacak bir projeydi. Ayağı yere basan bir projeydi ancak ses çıkmadı" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu ayrıca İstanbul için hazırladıkları ve yakında duyuracakları büyük projeye de değindi.

İmamoğlu, "Esenyurt''tan Sabiha Gökçen Havalimanı''na kadar hızlı metro hattı yapacağız. Bu metro hattı bir uçtan bir uca giderken, içinde birçok hatla birleşecek. Bir ağ gibi İstanbul''un her yanına ulaşabilecek. Dünya da bunun gibi iki model var; Londra ve Paris''te" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı öncülüğünde 6 partinin bir araya gelerek ülkenin geleceğine yönelik çalışmalar yapmasını da değerlendiren İmamoğlu, "6''lı masa ile belki de dünyada örneği olmayan bir iş birliği ortaya koydular. Bu ülkenin geleceği için önemli bir çaba. Bir yurttaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, demokrasi tarihine geçecek bu fotoğraftan büyük mutluluk duydum. Bu masa ülkemizin temel meselelerinin çözümü için kuruldu" diye konuştu.

İlgili Haberler