AKP ve CHP'liler birbirine girdi. İBB Meclisi'nde AKP'li Faruk Akkuş'tan skandal Türkan Saylan sözleri

AKP ve CHP'liler birbirine girdi. İBB Meclisi'nde AKP'li Faruk Akkuş'tan skandal Türkan Saylan sözleri
İBB Meclisi toplantısında AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş'un Türkan Saylan hakkındaki sözleri tepki çekti.

Bugün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplantısında 12 yıl önce vefat eden Türkan Saylan konuşuldu. AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş''ın Türkan Saylan hakkındaki sözleri tepkilere ve ortalığın gerilmesine sebep oldu.

"HİÇ LAFIMIZI ESİRGEMİYORUZ"

Türkan Saylan''ın isminin bir sokağa verilmesinin sebep olarak bir yıldır komisyonda bekletildiğinin gündeme getirilmesi üzerine AKP Grup Sözcüsü Faruk Akkuş, "Türkan Saylan''ın toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Bu sebeple de, hiç lafımızı esirgemiyoruz. İstediğiniz kadar bağırabilirsiniz, biz burada olduğumuz sürece, AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır" şeklinde konuştu. 

"FETÖCÜ''LERİN SÖZLERİ"

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise Akkuş''a sert tepki gösterdi. Balyalı, "Bunlar FETÖ''cülerin sözleri. FETÖ''cüler bu sözlerle Türkan Saylan''ı cezaevine attırdılar. Operasyonlar onun için yapıldı. FETÖ''nün sözlerinin Büyükşehir Belediye Meclisi''nde tekrar tekrar itirafıdır. Türkan Saylan''ın isminin verilmemesi sonununa kadar da siyasidir. Bunun teknikle taktikle ilgisi yoktur. Siyasi düşüncelerine uymadığı için Türkan Saylan''a düşmanlık yapıyorlar. Bunlar FETÖ''nün sözlerinin ta kendisidir" şeklinde karşılık verdi.

AKP''li Faruk Akkuş, Balyalı''nın sözlerine tepki göstererek, "FETÖ''nün sözleridir lafını aynen iade ediyorum. Evet tavrımız siyasi bir tavırdır. Onların tavrı da siyasi bir tavırdır. Türkan Saylan bu Türk milletini temsil eden biri değildir" şeklinde konuşarak Saylan''ı hedef almaya devam etti.

"ONLARIN TÜRKAN SAYLAN''A KARŞI OLMASINDAN GURUR DUYARIZ"

Tarık Balyalı''nın Akkuş''a yanıtı ise şu şekilde oldu:

"Geçmişte Yunan kazansaydı diyen o püsküllüyü önder alanların bugün Türkan Saylan''a karşı olmasından daha doğal bir şey yok. Biz onların Türkan Saylan''a karşı olmasından gurur duyarız."

İlgili Haberler