İBB'ye teftişe dayanak yapılmıştı. DİAYDAR iddianamesi kabul edildi

İBB'ye teftişe dayanak yapılmıştı. DİAYDAR iddianamesi kabul edildi
İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye yönelik incelemenin dayanağı olan DİAYDER hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Türkiye gündemine İBB''ye yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan teftişin dayanağı olarak giren DİAYDER hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDAR) yöneticileri ve üyelerinin de aralarında olduğu 10''u tutuklu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK/KCK’nın hedefleri faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İLK DURUŞMA 18 ŞUBAT''TA

10’u tutuklu 23 şüpheli, 18 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER (Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 10’u tutuklu 23 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmıştı.

"MAAŞLARININ BİR KISMINI DERNEĞE VERDİKLERİ TESPİT EDİLDİ"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, DİAYDER’in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan şahısların aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdiklerinin tanık beyanları ve görüşmeler doğrultusunda tespit edildiği aktarılmıştı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından değer ailelerine dağıtıldığına ilişkin tespit yapıldığı belirtilmişti. Şüphelilerin tapelerinin yer aldığı iddianamede, Ramazan ayı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından DİAYDER’e verilen alışveriş kartlarının şüpheli Ekrem Baran tarafından dağıtılması amacıyla Avrupa ve Anadolu yakasında ikamet eden dernek üyelerine verilmesi hususunun yer aldığı, söz konusu kartların dağıtılacağı şahıslar arasında değer ailelerinin de bulunduğu kaydedilmişti.

DURUŞMA 21 ŞUBAT''A KADAR SÜRECEK

Terör örgütü PKK/KCK''nın değer ailesi kavramına önem verdiğinin anlatıldığı iddianamede, örgütün kırsal alanında faaliyet yürütmekte iken ölen örgüt mensupları ile faaliyet yürütmeye devam eden örgüt mensuplarının ailelerinin örgüte olan bağlılıklarının azalmaması amacıyla yapı içerisinde sürekli olarak desteklenmesi, ziyaret edilmesi ve bu hali ile silahlı kanadın temelini oluşturan örgüt mensuplarının aile yapısı itibariyle de bağların örgütsel anlamda diri tutulmasının amaçlandığı vurgulanmıştı.

İddianamede, şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 

Duruşma, 21 Şubat’a kadar sürecek.

İlgili Haberler