İbrahim Kalın'dan Bülent Arınç'a cevap!

İbrahim Kalın'dan Bülent Arınç'a cevap!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin, "Bu ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın 'KHK bir faciadır' açıklamaları sorulan Kalın, ''Bülent Bey'in açıklamaları kendi şahsi görüşleridir. Yüksek İstişare Kurulu'nun görüşleri değildir. KHK'lar zorunluluk hale gelmiş, o günün olağanüstü şartları çerçevesinde hayata geçirilmiş bir uygulamadır. KHK'lar durup dururken gündeme alınmış değildir." dedi.

Kalın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini hatırlatarak, "O gece ve sonrasında yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ailesini öldürmeye kasıt niyetiyle yola çıkanların Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin desteğiyle boşa çıkardığını gördük. Bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım, hiçbir devlet diyemezdi elbette. Süreç içerisinde KHK'nın aldığı kararlar çerçevesinde mağdur olanlar varsa bununla ilgili mekanizmalar kurulmuştur, bunlarla ilgili neticeler alınmıştır, göreve iade edilenler olmuştur, edilmeyenler olmuştur. KHK ile hukuk zemininde neler yapılabilir bunun üzerinde durulmuştur.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ile ilgili, "Bu ziyaret talebi bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Bu ziyaretten amacımız Washington'a gitmiş olmak değil, tam tersine ülkemizin çıkarları doğrultusunda somut neticeler elde edebilmektir" ifadelerini kullandı.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Barış Pınarı Harekâtına ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, "Terör örgütünün propagandasının sürdüğünü belirterek, "Bu saldırıların amacı karşı mukabeleyi harekete geçirmek. Biz bu oyunu gördüğümüz için gerek Amerikalılara gerek ilgili muhataplara detayları anlatmış bulunuyoruz.  Barış Pınarı Harekatı'nın başarısını gölgelemeye yönelik bu tür kara propagandalara karşı herkesin çok dikkatli olması gerekiyor." diye konuştu.