İbrahim Kiras: "AKP'deki erime yeni partilerle ilgili değil"

İbrahim Kiras: "AKP'deki erime yeni partilerle ilgili değil"
Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, AKP'de büyük bir erime olduğunu ve bu düşüşün nedeninin Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni partileriyle ilgili olmadığını söyledi.

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, AKP'deki erimeyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ve Ali Babacan'ın yeni kuracağı partinin CHP'ye yarayacağına yönelik iddiaları değerlendiren Kiras, yeni partiler olmasaydı da ekonomik ve sosyal nedenler gerekçesiyle AKP tabanında erime yaşanacağını savundu.

Kiras, son yerel seçimleri de örnek göstererek, “Yani sebebi Babacan ve Davutoğlu’nun yeni parti kurmalarıyla açıklanamayacak bir erime var zaten tabanda. Bu noktadan bakılırsa yeni kurulan partilerin öncelikle eski parti tabanındaki bu küskün kesimin oylarına talip oldukları söylenebilir. Ama yeni partiler olmasa bu küskün kesimin küskünlüğü bitirip yine AK Partiye oy verecekleri pek kolayca söylenemez herhalde” düşüncelerini dile getirdi.

Kiras, şöyle devam etti:

'YAPILAN HAMLELERİN BİRÇOĞU ZATEN MUHALEFETE YARIYOR'

“İktidarın bunca zamandır her türlü uyarıya ve ülke yönetiminde ortaya çıkan onca olumsuz sonuçlara rağmen inatla sürdürdüğü ‘yanlışlarını devam ettirme siyaseti’ CHP’ye yaramıyor mu? Ehliyet ve liyakat ilkesinin yerine itaat ve sadakat kuralının getirilmesi CHP’ye yaramıyor mu? Ortak aklı ve demokratik katılımı esas alan kadro hareketinin yerine inşa edilen şahıs partisi algısı CHP’ye yaramıyor mu?"