Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçildi. İdam cezası gündeme alınıyor!

Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçildi. İdam cezası gündeme alınıyor!
Marmaris'te ormanlarımızı yakan şahsın tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı idam çıkışı gündem olmuştu. Konuyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konuşmaları bizim için ayrıca talimattır, Bakanlık olarak çalışmaya başladık." dedi.

Dün Marmaris''te çıkan yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan''a alevlerin başlamasına neden olan şahsa verilecek ceza soruldu.

Yanıtında idam tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli. Adam affedersin içmiş şaribüleyli vennehar, bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım! Böyle saçmalık olur mu? Bu tartışılmalı." dedi.

"ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"

Bu sözler ülke gündeminde kendine geniş yer bulurken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün Erdoğan''ın sözleri sonrası harekete geçtiklerini söyledi. Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanı''mız dün yaptığı açıklamayla mevcut cezaların yeterli ve caydırıcı olmadığı konusunda kanaatini ortaya koydu, en ağır yaptırım olan idam yaptırımı dahil her tür yaptırımın bu konuda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şu anki mevzuatımıza göre kasten orman yakanlara verilen cezanın, hapis cezasının alt sınırı 10 yıldan başlıyor, üst sınırı yok. Bir örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakanların suçunun cezası ise müebbet hapis. Bu cezaların yeniden ele alınmasında biz de Adalet Bakanlığı olarak fayda görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı''mızın konuşmaları bizim için ayrıca talimattır, Bakanlık olarak çalışmaya başladık. Çalışmalarımız somutlaşınca Sayın Cumhurbaşkanı''mıza ve kamuoyuna açıklayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi elbette bu konuda gerekli adımları eminim ki çalışmalar çerçevesinde atacaktır." dedi.

İlgili Haberler