İhtisas OSB'ler 50 bin kişiye istihdam kapısı olacak

İhtisas OSB'ler 50 bin kişiye istihdam kapısı olacak
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, dijital tarım ve gıda ekosisteminin oluşturulmasına imkan sağlarken 50 bin kişiye de iş kapısı olacak.

AA’da yer alan bilgilere göre, Tarım alanında yatırımcılar için altyapısı tamamlanmış Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) kuruluyor.

Bu OSB''ler gerek bulundukları bölgelerdeki fonksiyonu gerekse ülke üretimine sağladığı katma değer nedeniyle tarım sektörünün geliştirilmesinde önemli bir itici güç olarak görülüyor. Türkiye''nin bu anlamda potansiyel arz eden her köşesinde TDİOSB projelerinin geliştirilmesine ve bu projelerin desteklenerek ülke tarımına ve ekonomisine kazandırılmasına devam edilmesi planlanıyor.

Türkiye''nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile 14 Şubat''ta imzaladığı Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı, bu alanda başka bir ülkeyle yapılan iş birliği ve teknik desteğe örnek teşkil ediyor.

50 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

TDİOSB''lerde faaliyete geçen 850 üretim parselinde yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilirken, tüm üretim parsellerinin faaliyete geçmesiyle toplamda 50 bin kişilik istihdam sağlanması öngörülüyor.

Faaliyette olan ve gelecek dönemde faaliyete geçecek TDİSOB''lerde yıllık 150 bin ton et, 250 bin ton sebze üretilmesi hedefleniyor.

Bugüne kadar Tarım ve Orman Bakanlığı yatırım programında yer alan TDİOSB''lere cari fiyatlarla 500 milyon lira altyapı kredisi sağlandı.

Bakanlık kredi desteğiyle 17 bin 300 dekar büyüklüğünde, 7 TDİOSB Projesi''nin yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik gibi altyapı inşaatı tamamlanarak hizmete sunuldu.