İkbal Gürpınar kimdir. İkbal Gürpınar hangi programları sundu?

İkbal Gürpınar kimdir. İkbal Gürpınar hangi programları sundu?
Sunucu İkbal Gürpınar korona virüs nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Gürpınar'ın babası Murtaza Dönmez korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İkbal Gürpınar'ın kim olduğu ve özel yaşamı araştırılmaya başlandı. Peki, İkbal Gürpınar kimdir. İkbal Gürpınar hangi programları sundu?

Bir zamanlar sunuculuğunu üstlendiği programlarla hatırlanan İkbal Gürpınar, basına yansıyan haberlerin ardından araştırılan isimlerden oldu. İkbal Gürpınar'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Oğlu Alper olarak annemin sayfasından yazıyorum. Annem İkbal Gürpınar corona sebebiyle yoğun bakımda tedavi görmektedir. Dualarınızı bekleriz." dedi.

İKBAL GÜRPINAR KİMDİR? 

İkbal Gürpınar, 4 Ekim 1969 tarihinde Kırıkkale’de dünyaya geldi. Alper İhsan ve Mehmet Efe isimli iki evlat annesi. Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu, Çankaya Lisesi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. Liseyi dışarıdan bitirdiği için birçok kadına okuma şevki aşılayıp, binlerce kişinin dışarıdan okumasına vesile oldu. Sunuculuğa 1992 yılında Polis Radyosu’nda başladı. 1994 TRT’de başlayan televizyon hayatı boyunca bir çok projeye imza attı. 2007’den 2015’e kadar KANAL 7’de İkballe Diyar Diyar ve Kabe Yollarında gibi hafızalara kazınan programları sundu.

Okan Üniversitesi & Lhr Danışmanlık ‘tan 360 yaşam koçluğu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden mediatörlük, Ortadoğu Amme İdaresi’nden de ithalat-ihracat elemanı sertifikalarına sahip oldu. Son iki yıldır Keçiören Belediyesi Ramazan Programlarını çeşitli televizyonlarda sunmakta. Kitapları, şiir, masal albümleri, sanatçı dostlarıyla yaptığı düetlerle milyonlarca kişiye ulaşmaya devam etmekte, bireysel koçluk ve mediatörlük yapmakta. Şiir okumak,dünyayı gezmek,rafting-zipline-yamaç paraşütü yapmak,amatör kaptanlık, dalgıçlık hobileri arasında.

(Kaynak: Hürriyet)