İki BAE ajanını MİT aylardır takip ediyordu

İki BAE ajanını MİT aylardır takip ediyordu
İstanbul'da geçtiğimiz pazartesi yakalanan ve dün tutuklanan iki Birleşik Arap Emirlikleri ajanının MİT tarafından takip edildiği ortaya çıktı. MİT'in ajanlardan birini 6 aydır, diğerini de 1 aydır takip ettiği anlaşıldı.

İki Birleşik Arap Emirlikleri istihbarat yetkilisi S.S ve yardımcısı Z.H. geçtiğimiz pazartesi günü MİT Başkanlığı ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla Beşiktaş'ta gözaltına alındı. S.S'nin Ekim 2018'de Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Yaklaşık 5 ay boyunca yalnız çalışan S.S'ye son 1 aydır Z.H destek veriyordu.

NTV'nin haberine göre Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) söz konusu istihbarat ajanlarından birini 6 aydır, diğerini ise 1 aydır takip ettiği öğrenildi.

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre, iki isim Türkiye'deki yabancı şahıslar, özellikle de Arap ülkesi vatandaşı olanlarla irtibata geçti. Ayrıca casusların amacı Türkiye karşıtı bir yapı oluşturmak, Türkiye'de yabancı arap uyruklu şahıslar hakkında bilgi toplamaktı.

Ayrıca Türk yetkililer, iki casusun Arap vatandaşlarından para karşılığında bilgi derleyip, kayıt altına aldıklarını da tespit etti.

Gözaltına alınan 2 casus, emniyette götürüldü. Kaldıkları evde ve otelde arama yapıldı. Özel yazışmalar için evde gizli tutulan ve özel şifrelenen bir bilgisayara da el konuldu.

İki isim, emniyetteki ifadelerinde kendilerinin Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratı elemanı olduğunu itiraf ederek "Türkiye'de çalışma yapmak için geldik" açıklaması yaptılar.

İlgili Haberler