İki şüpheli Bill Gates ile Elon Musk'ın büyük kavgası. Kapıştılar

İki şüpheli Bill Gates ile Elon Musk'ın büyük kavgası. Kapıştılar
Microsoft'un kurucusu ABD'li Bill Gates, Mars tutkusuyla bilinen SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a taş attı. Gates, Musk’ın aksine Mars’a gitmenin o kadar önemli olduğunu düşünmediğini belirterek parasını uzaya gitmek yerine aşılara harcamayı tercih ettiğini söyledi.

Sözcü Gazetesi''nin internet sitesinde yer alan habere göre, Microsoft''un kurucusu Bill Gates katıldığı podcast programında Elon Musk''ı kızdıracak sözler söyledi. Mars''a gitmenin önemli olmadığını ifade eden Gates, bu dönemde aşılara para harcanması gerektiğini belirtti.

"SAĞLIĞA FON AYIRMAYI TERCİH EDERİM"

Uzaya bilet almayacağını söyleyen Gates, milyarder Elon Musk’ın aksine Mars’a gitmenin o kadar önemli olduğunu düşünmediğini belirterek, “Dünyadaki iklim ve halk sağlığı krizlerini ele almayı, onlara fon ayırmayı tercih ederim” diye konuştu.

Katıldığı yayında yeni kitabı “Bir İklim Afetinden Nasıl Kaçınılır”ın tanıtımını yapan Gates, servetini insanlığın en büyük zorluklarından bazılarını doğrudan ele almak için kullanmakla ilgilendiğini söyledi.

İnsanların çelik ve çimento gibi daha çevreci hale getirilmesi zor sektörlere dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Gates ancak Tesla gibi firmaların binek otomobiller konusunda büyük adımlar attığını kabul etti.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE BÜYÜK KATKI YAPTI"

Gates, “Elon’ın Tesla ile yaptığı şeyin, iklim değişikliğine yapılan en büyük katkılardan biri olduğunu söylemek önemli. Elon’ı küçümsemek iyi bir fikir değil” dedi.

Microsoft''un kurucusu Bill Gates, tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşı projelerine büyük bir maddi destek sağladı. Buna göre Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in yönettiği Gates Vakfı on milyonlarca dolar harcadı. Peki Bill Gates ve eşi hangi projelere yatırım yaptı? İşte detaylar...

TÜRK ÇİFTİN ŞİRKETİNE TAM 55 MİLYON DOLAR

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci''nin sahibi olduğu  BioNTech ve Pfizer firması ile birlikte geliştiren korona virüs aşı adayının üçüncü faz klinik deneylerde hastalığın bulaşmasının yüzde 90 engellendiğini duyurulmuştu. Gates Vakfı, korona virüsten önce BioNTech’e ilk yatırımını 2019 yılında 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

CUREVAC''A 52 MİLYON DOLAR

Microsoft''un kurucusu Gates''in, bir diğer dikkatini çeken Alman şirketi ise CureVac oldu. Gates çiftinin yönettiği vakıf, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Covid-19 aşı adayının ilk klinik aşamaya geldiğini duyurmuştu. 2015 yılında CureVac''a 52 milyon dolar yatırım yapmıştı.

İNGİLİZ ŞİRKETE DE BÜYÜK DESTEK

Gates Vakfı, 3 yıl önce HIV''e karşı piyasadaki tedavi yöntemlerinden daha az maliyetli bir yol bulunmak için yola çıkan Vir Biotechnology''e de yatırım yapmıştı. Şirketin korona virüs için de aşı çalışmalarına başlamasının ardından araştırmalar başlattığını duyurmuştu. 

"SALGIN ABARTILIYOR" 

Geçtiğimiz aylarda New York Times Sway  podcast canlı yayınına katılan Musk, büyük ölçekli karantinaların ve sokağa çıkma yasaklarının bir hata olduğunu iddia etmişti. Musk, kendisinin ve çocuklarının ‘corona virüs risk grubunda olmadığını’ belirterek korona virüs aşısını olmayacağını açıklayan Musk “Salgının insanları mantıksız hale getirdi" demişti.