"İktidar, İstanbul'u kazanma uğruna bütün ekonomiyi feda etmiştir!"

"İktidar, İstanbul'u kazanma uğruna bütün ekonomiyi feda etmiştir!"
YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararının ekonomiye büyük etkisinin olduğunu söyleyen Sözcü yazarı Rahmi Turan,"İktidar, İstanbul'u kazanma sevdası uğruna bütün ekonomiyi feda etmiştir. Maliyet çok yüksektir!" ifadelerini kullandı.

YSK'nın İstanbul kararının ekonomiyi zora düşüreceğini söyleyen Sözcü yazarı Rahmi Turan, "Bu savurganlık, ekonominin krizde olduğu bir döneme rastlarsa kriz önüne geçilmez bir sel felâketi haline dönüşür. Önüne kattığı her şeyi kırıp dökerek ve yok ederek meçhule sürükler! İktidar, İstanbul'u kazanma sevdası uğruna bütün ekonomiyi feda etmiştir! Maliyet çok yüksektir! …Ve bunun acısını 82 milyon insanımız çekecektir.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonomi paketlerinin hiçbir etkisinin olmadığını da dile getiren Turan, "Paket üstüne paket açıklayan Sayın ‘Paketçi Bakan' yeni bir ekonomik paket açıklayacakmış… Bu kaçıncı pakettir sayamadım. Bu nedenle ona ‘Paketçi Bakan' diyorum… Boş paketlerin adamı!” “Kimmiş o paketçi bakan?” diye sordum. “Damat Bey” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Bey… İşadamının da dediği gibi Berat Bey'in bugüne kadar açıkladığı tüm paketlerden dişe dokunur bir şey çıkmadı ve ekonomimiz bu hale geldi." diye yazdı.

İşte Rahmi Turan'ın o yazısının ilgili bölümü:

İyimser açıklamalara rağmen ekonomi kan kaybetmeye devam ediyor.
Kıbrıs'tan ünlü bir işadamı aradı. Adı bende mahfuz… Dedi ki:
“Türkiye'nin havası sağlığımı bozduğu için yavru vatan Kıbrıs'ta yaşıyorum. Burada sağlığıma kavuşup kendime geldim. Fakat Türkiye'deki olayları da dikkatle takip ediyorum tabii ki… Paket üstüne paket açıklayan Sayın ‘Paketçi Bakan' yeni bir ekonomik paket açıklayacakmış… Bu kaçıncı pakettir sayamadım. Bu nedenle ona ‘Paketçi Bakan' diyorum… Boş paketlerin adamı!”
“Kimmiş o paketçi bakan?” diye sordum.
“Damat Bey” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Bey…
İşadamının da dediği gibi Berat Bey'in bugüne kadar açıkladığı tüm paketlerden dişe dokunur bir şey çıkmadı ve ekonomimiz bu hale geldi.
Bakan Berat Bey “Adım adım sona doğru yaklaşıyoruz. Tünelin sonundaki ışık büyümeye başladı” diyor.
Berat Bey'in tünelde gördüğü büyüyen ışık, üzerimize doğru hızla gelen bir trenin ışığı olmasın sakın?
Lokomotifin ışığını tünelin ucundaki kurtuluş ışığı sanmak hiç de hoş sonuçlar doğurmaz!

Ekonomi uzmanlarına göre:
“Bilgi ve beceri olmadan hiçbir şey düzelmez. Ekonomimizi yönetenler bir hayal dünyası içinde.
Ekonomimiz küçülüyor ve işsizlik bütün Türkiye'yi sarıyor!
Seçim dönemleri ekonomik istikrardan vazgeçilen dönemlerdir. İktidarlar, siyasi gücü elde tutmak için savurganlık yaparlar.
Bu savurganlık, ekonominin krizde olduğu bir döneme rastlarsa kriz önüne geçilmez bir sel felâketi haline dönüşür. Önüne kattığı her şeyi kırıp dökerek ve yok ederek meçhule sürükler!
İktidar, İstanbul'u kazanma sevdası uğruna bütün ekonomiyi feda etmiştir!
Maliyet çok yüksektir!
…Ve bunun acısını 82 milyon insanımız çekecektir.”