İktidar medyasından Hakan Fidan’a dikkat çeken uyarı!

İktidar medyasından Hakan Fidan’a dikkat çeken uyarı!
İktidara yakın Star yazarı Ardan Zentürk darbe iddialarını kaleme aldığı yazısında MİT Başkanı Hakan Fidan’a yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

Star yazarı Ardan Zentürk, bugünkü yazısında hükümete yakın çevreler tarafından Türkiye gündemine sokulan “darbe olacak” iddialarına değindi.

“Korku siyaseti çıkmaz sokaktır…” diyerek iddiaları eleştiren Zentürk, ‘Bu ülkede eğer darbe tartışması ortalığa dökülmüşse, iki kişiye bakarım: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Başkanı Hakan Fidan… Onlar işin başında mı, ordunun içini iyi kontrol ediyorlar mı, yoksa gözden kaçan bir şeyler olabilir mi?’ ifadelerini kullandı.

Ardan Zentürk’ün, “Bu kadar korkaklık, yenilgi getirir…” başlıklı yazısını ilgili bölümü şöyle:

“EY HAKAN FİDAN, SENİN ÇOCUKLAR UYUYOR MU”

“Kamuoyuna korku pompalanarak yapılan siyaset sürdürülebilir kimlik taşımaz.

Özellikle, Türk milleti gibi özgüveni yüksek, ‘tarih yapıcı’ kimlik taşıyan ve siyasi genetiğinde “meydan okuma dokusu” olan milletlerde bu kısa süreli etki yapsa da, zamanla fena halde sulanır.

Zat-ı muhterem çıkıyor, ‘Laikçi-Atatürkçüler darbe yapacak’ diye yazılar döşeniyor, kim bunlar, nerede toplaşmışlar, planları ne? Bu memlekette böyle bir cunta var ve bir köşe yazarı bunu tespit etmiş, ey Hakan Fidan, senin çocuklar uyuyor mu?

Ne bu? ‘Korku’ üzerinden çevreye adam toplama telaşı!..”

“İKİ KİŞİYE BAKARIM...”

“’Darbe olacak’, ‘Suriye’de askeri hezimet yakın’, ‘Ekonomi çöktü-çöküyor’, ‘Sokaklar hareketlenecek, kaos planı devrede…’

Bir sürü korku iddiası, sokaktaki insanı ‘kabul edilmiş çaresizliğe’ sürükleme hezeyanları…

Bunların hepsi olabilir mi, evet olabilir, ama bir tek şartla, ‘devlet çalışmazsa, kurumlar ve kişiler üzerine düşeni yapmazsa…’

Bu ülkede eğer darbe tartışması ortalığa dökülmüşse, iki kişiye bakarım: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Başkanı Hakan Fidan… Onlar işin başında mı, ordunun içini iyi kontrol ediyorlar mı, yoksa gözden kaçan bir şeyler olabilir mi?

‘Darbe tartışması’ dediğiniz şey, ‘siyasi’ değil, ‘teknik’ bir konudur. Siz istediğiniz kadar Meclis kürsülerinden esin-savurun, binlerce saat TV programlarında tartışın, sözünü ettiğim bu iki insan bir yerde atlarsa, esas gerçek orada ortaya çıkar.

Herkes işini iyi yapacak… Buna rağmen bir sorun ortaya çıktığında da siyaset üstü duruşla millet o sorunun üzerine omuz omuza gidecek.. Beka mücadelesinin ana zemini budur…"