İktidara yakın yazar cumhuriyet dönemini hedef aldı!

İktidara yakın yazar cumhuriyet dönemini hedef aldı!
İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında cumhuriyeti hedef aldı. Kaplan, "cumhuriyetle yörüngemizi yitirdik ama ruhumuzu yitirmedik" ifadelerini kullandı.

İktidara yakınlığı ile bilinen ve geçtiğimiz günlerdeki bir köşe yazısında "cemaat ve ve tarikatların toplumun sigortası olduğunu" iddia eden Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında cumhuriyeti hedef aldı.

Kaplan,  'Yol ayrımı: Ya yok olacağız ya da toparlanıp yeniden yola çıkacağız' başlıklı yazısında, 'Türkiye'nin İslam'la daha köklü ilişkiler kurması gerektiğini' söyledi ve "Tanzimat’la yönümüzü, Cumhuriyet’le yörüngemizi yitirdik ama ruhumuzu yitirmedik" ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın yazısında modenleşen toplumların ruhlarını yitirdiğini belirtirken, Laikleşme sürecinin de, topluma tepeden vurulan bir pranga olduğunu iddia etti.

Kaplan'ın yazısının bir ilgili bölümü şöyle;

"Türkiye, İslâm’la ne kadar güçlü, köklü, diriltici ilişkiler kurarsa, Türkiye’nin dünyanın ruhu, mazlumların umudu ve zorbaların kâbusu olma gücü ve oranı o kadar artar. 

Bizim modernleşme tecrübemiz Tanzimat’tan itibaren hep dikkatli oldu her şeye rağmen. Cumhuriyet’le biraz din değiştirir gibi medeniyet değiştirmeye kalkıştık: Laikleşme süreci, topluma tepeden vurulan bir pranga olarak işletilse de, aslında Batılılaşan ve ruhunu yitirerek yok olmanın eşiğine gelen diğer toplumlarda olduğu gibi, ruhumuzu yitirmedik biz.

Tanzimat’la yönümüzü, Cumhuriyet’le yörüngemizi yitirdik ama ruhumuzu yitirmedik. Japonlar, Çinliler, Hintliler yönlerini de, yörüngelerini de, ruhlarını da çoktan yitirmiş durumdalar."

 

İlgili Haberler