İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde AKP flamaları iddiası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde AKP flamaları iddiası
Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bahçe duvarlarına AKP flamaları asıldığı iddia edildi. Yerel seçim öncesi bir devlet kurumunun seçim propagandası için kullanılması tepkilere neden oldu.

Bartın’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçe duvarlarına asılan parti flamaları tepkilere neden oldu.

Oda TV’nin haberine göre İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçe duvarları AKP flamalarıyla süslendi.

O görüntülere tepki gösteren Eğitim-İş sendikasından "Bu eğitimin kimlere emanet edildiğinin somut bir örneğidir" açıklaması geldi.

Sendika başkanı Orhan Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir'in sicilinin kabarık olduğunu söyleyerek, "Böyle bir şahsın o koltuğa getirilmesi, o kadar skandala rağmen o koltukta tutulması, devlet binasının bu hale getirilmesine zemin hazırlamıştır. O bayrakların asıldığı yerde, her görüşten yurttaşa eşit hizmet vermek için kurulan Milli Eğitim Bakanlığı'nın bayrağı olamaz" dedi.

Binadaki seçim süslemesiyle, soruşturmaya maruz kalan müdürün koltuğunu korumaya çalıştığını iddia eden Yıldırım, "Oysaki bu yaptığı da soruşturma konusu ve hatta derhal görevden alınma gerekçesidir. Her fırsatta 'çocuklarımıza verdiğimiz eğitimle çağı yakalamaya çalışacağız' diyen Bakan Ziya Selçuk, samimiyetini en başta bu hususlarda gösterebilir. Öğrencileri dindarlıklarına, velileri siyasi görüşlerine göre ayıran bir zihniyetten eğitimci değil, ancak seçim standı bekçisi olur. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında suç duyurusunda bulunacağız. MEB de bu sırada bizi şaşırtır ve bu Cumhuriyet düşmanını görevden alırsa, utanmazlığın da bir sınırı olduğunu öğreneceğiz!" diye konuştu.

İlgili Haberler