İlber Ortaylı'nın ismi kütüphaneye verildi

İlber Ortaylı'nın ismi kütüphaneye verildi
İstanbul Fatih'te yer alan Vefa Lisesi'nde tarihçi, bilim insanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın adının verildiği kütüphane açıldı.

22 bin 450 kitabın yer aldığı Vefa Lisesi İlber Ortaylı Kütüphanesi''nin açılış törenine katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk defa tüm Türkiye''de yaz tatili boyunca okul kütüphanelerinin açık olacağını söyledi.

Öğrencileri yaz tatilinde de artık bu yıl boş bırakmayacaklarını, dört yaz okuluyla onların yanında olacaklarını belirten Bakan Özer, tüm öğrencilerin gittikleri her yerde ücretsiz bir şekilde bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz okullarından yararlanabileceklerini kaydetti. Öğretmenlerin de gittikleri illerde yaz okullarına aktif olarak katılabileceklerini dile getiren Özer, "17 Haziran''dan sonra kütüphanelerimiz ilk defa yazın tüm Türkiye''de açık olacak ve öğrencilerimiz 81 ilde 922 ilçemizde kütüphanelerimizi aktif olarak kullanabilecekler" diye konuştu.

Kütüphaneleri okulların kalbi olarak düşündüklerini, onları zenginleştirmek ve güçlendirmek için adım adım ilerlediklerini ifade eden Özer, "İkinci adım olarak yaşayan insan hazinelerimizi, İlber Ortaylı gibi kıymetli hocalarımızı bu kütüphanelerle buluşturabilmeyi hedefledik" dedi.