İlk kez bir Hint kökenli

Herkes Biden'la Trump arasındaki farkın 50 olmasını beklerken bu sayı 56'ya -279'a 273- çıktı.

Amerika'nın 46. başkanı Joe Biden kendisine yardımcı olarak Hint kökenli bir kadını Kamala Harris'i seçti.

Bir kesim, Biden'ın yardımcısı Harris'in Hint kökeni arasındaki ilişkinin nasıl olacağının merakı içerisinde.

Hatta kısa sürede bu "hızlı solcu" kadının ipleri ele alacağından emin.

Seçim sonuçlarından sonraki ilk cümlesine dikkat edin "Başardık Joe".

Bunu öncelikle bir kenara kaydedelim.

Bakalım bu teşhiste bulunanlar haklı çıkacak mı?

İlklerin yaşandığı ülke

Amerika'nın ilk siyahi başkanı Barack Obama'dan -yardımcısı Biden idi- sonra, Kamala Harris ülkenin ilk siyah başkan yardımcısı oldu. Kadın olması ayrı bir konu. Yalnız burada dikkatinizi çekmek istediğim husus 55 yaşındaki Kamala Harris'in zenci değil Hint kökenli olduğu. Baba Jamaikalı ekonomi profesörü, anne Hindistan kökenli bilim kadını. O yüzden derisinin rengi farklı... Tam siyahi değil...

California eyaletinin ilk kadın baş savcılığı da yapan Harris, geçtiğimiz yıl 1915 olaylarının ABD tarafından soykırım olarak tanınmasını isteyen önergeyi Senato'ya sunan isimler arasında yer almıştı.

Bunu da bir kenara not edin...

Başkan İrlanda asıllı

Asıl adı Joseph Robinette Biden Jr. olan 46. başkan İrlanda kökenli Katolik bir aileden geliyor. 30 yaşında iken Amerika'nın en genç senatörü -Delaware- olması da ayrı bir konu.

Mahkemeye gidiyor

"Yenilen pehlivan güreşe doymaz" diye bir ata sözümüz vardır. İşte o misal Trump da yenilgiyi kabul etmedi. "Seçimi ben kazandım. Gözlemciler oy sayım odalarına kabul edilmedi. Hukuki süreç başlatacağım." diyerek mahkeme kapısını işaret etti.

Asıl ezilenler

Enis Berberoğlu ile Müyesser Yıldız öncelikle aklımda. Berberoğlu için gösterilen inadı anlamam mümkün değil. AYM'nin kararı ortada. Niye yalan söyleyeyim kız kardeşim Müyesser ajan muamelesini hak etmek için ne yaptı?

Gerçek bir Türk milliyetçisini bu duruma sokanlar kimler.

Dikkat edin insanın böylesi duruma girmesi için kimin vicdanı el vermekte.

Eşi Naci Uğur, polis müdürüyken istifa ederek karısının avukatlığına soyundu. Aile hayatları da felakete uğradı. Yazık değil mi? Bu insanlara günah değil mi?

Mümtaz'er Türköne'nin tahliyesine karşı çıkmadım. Evet ya da hayır kelimesini kullanmadım.

Ancak bu kadar ezilmelerine içim el vermiyor.

ÖZEL NOT:

Dostum arkadaşım, saçlarının gürleşmesiyle ünlü Kırkpınar ağası Ayhan Sezer, "çok yakışıklı". Sezer mutluluğuna nihayet erişti.

GÜNÜN SÖZÜ

Birlikte gülüyorsanız mutluluktur, birlikte ağlıyorsanız dostluktur; ama birlikte susuyorsanız bu bir sevgisel duygudur. Gabriel García Márquez

 

Yazarın Diğer Yazıları