İlkay Aksoy: "Vatandaş yanımda, pankartımın arkasındayım"

İlkay Aksoy: "Vatandaş yanımda, pankartımın arkasındayım"
"Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim" pankartıyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, "Fatih'te yaşayan vatandaşlar bu projeyi fazlasıyla destekliyor, sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy'un, Fatih Saraçhane'ye astırdığı "Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim" yazılı pankartı sosyal medyada büyük tepki çekmişti.  Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan İlay Aksoy, "Ben siyasi jargonla değil, halkın diliyle konuşuyorum. Artık gerçekçi olmak zorundayız. Fatih'te yaşayan vatandaşlar bu projeyi fazlasıyla destekliyor" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler için Fatih’te İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan İlay Aksoy’un seçim afişi sosyal medyada çok konuşulmuştu. Aksoy’un seçim çalışmaları kapsamında Fatih Saraçhane’de astırdığı pankartta “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceğim” yazılıydı.

Aksoy, “Ben günde 10 kilometre yol yürüyorum. Yaşlıların, işverenlerin, esnafın, annelerin birinci önceliği Suriyelilerdir. Ben sorunla ilgileniyorum ve o pankartta düşüncemi ifade ettim. O pankart tepki görmek yerine çok büyük bir destek aldı. Vatandaşların; ‘Oh be sonunda birisi hislerimize tercüman oldu’ diyerek bana destek verdiklerini görüyorum. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Ben trollerin dışında kimseden olumsuz bir tepki almadım ve sözümün arkasındayım” sözlerini kullandı.

 “ASIL BEKA SORUNU SURİYELİLER”

Aksoy, Fatih Belediye Başkanı seçilirse Suriyeli vatandaşlarla ilgili yapacaklarını ise şöyle anlattı “Birincisi Fatih’te bulunan Arapça levhaların hepsi kesinlikle indirilecek. Burası Türkiye. Yurt dışında göç eden hiç kimse kendi dilini bu kadar katı bir şekilde kullanamıyor. Mülteciler geldikleri ülkeye uyum sağlar. Bulundukları ülke onlara uyum sağlamaz. Beka diyoruz ya asıl beka budur. Çünkü bizim toplumsal yapımız bozuluyor bu şekilde.  Bizim kültürümüze son derece uzak bir yapıyla zorla yaşamak zorunda bırakılmak asıl beka sorunudur. Okullarda Türkçe bilmeyen birçok Suriyeli çocuk var. Eğitim seviyemiz Suriyeliler yüzünden gerilemiş vaziyette. Onların sayesinde de inanılmaz bir gerileme yaşıyoruz.”

İlgili Haberler