Manchester City'nin, İngiltere liginin 29. haftasındaChelsea'yi 1-0 yendiği maç, pas bakımından rekor istatistiklerle sonuçlandı.
Ev sahibi City'nin karşılaşma boyunca yaptığı 902 pas, bu istatistiğin tutulmaya başladığı 2003-04 sezonundan bu yana Premier Lig'de bir takımın ulaştığıen yüksek isabetli pas sayısıoldu.
Manchester City'nin Türk asıllı Alman orta saha oyuncusuİlkay Gündoğan, 167'sinde isabet bulduğu 174 pas denemesiylePremier Lig rekorunu kırdı.
İlkay böylece rekoru, 155'i isabetli 161 pas deneyen Joel Matip'ten aldı. Fakat başarı oranı açısından yüzde 96,2'ye karşılık yüzde 95,9 ile Matip'i geçemedi.
İlkay haricinde Zinchenko (147), Otamendi (119) ve David Silva'nın (107) 100'ün üstünde isabetli pas atması dikkati çekti.